Index Vakbarát Hírportál

Már zajlanak a tárgyalások, külföldi tulajdonosa lehet az NB II-es Budapest Honvédnak

2024. április 3., szerda 19:37

Magyar és külföldi befektetővel is tárgyal az NB II-es Budapest Honvéd labdarúgócsapatának eladásáról Bozó Zoltán, a kispesti klub tulajdonosa.

Bozó Zoltán úgy fogalmazott, nekik az az érdekük, hogy a kispesti klub helyzete hosszú távon, megnyugtatóan rendeződjön és elkezdődhessen egy új, sikeres időszak a klub életében. Ennek érdekében több üzleti körrel is tárgyalnak a Honvéd eladásáról.

Meg tudom erősíteni, hogy magyar mellett külföldi befektető is érdeklődik a klub megvásárlása iránt, tárgyalunk az eladásról, de a potenciális partnerek ragaszkodnak a titoktartáshoz, ezért részletesebb tájékoztatással egyelőre nem szolgálhatok a folyamatban lévő megbeszélésekről

tette hozzá Bozó Zoltán a Nemzeti Sport érdeklődésére.

A lap úgy tudja, hogy a külföldi érdeklődő egy Magyarországon több gazdasági ágazatban jelen lévő cégcsoport, míg a magyar befektető a korábban a DVTK-t működtető Leisztinger Tamás, aki ősszel több Honvéd-meccset is megnézett élőben. Vele már korábban elkezdődtek az egyeztetések a háttérben.

Az Újpest után a Honvéd lehetne a második fővárosi klub, amelyik tulajdonost cserél 2024-ben. A Fehérvár FC vezetősége korábban egy angol befektetői körrel folytatott tárgyalásokat, azonban március óta nem történt előrelépés az ügyben, írja az NSO.

Rovatok