Index Vakbarát Hírportál

A repülőtéren vették őrizetbe a korrupciógyanúba keveredett exelnököt

2024. április 3., szerda 16:55

Egy folyamatban lévő nyomozás keretében a spanyol rendőrség szerdán letartóztatta Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnökét. Az akciót a madridi repülőtéren hajtották végre az egyenruhások.

A spanyol rendőrség a 46 éves sportvezetőt akkor vette őrizetbe, amikor Rubiales visszatért az országba a Dominikai Köztársaságból. A férfit a madridi repülőtéren hallgatták ki a nyomozók, közölte szerdán a spanyol polgárőrség.

A rendőrségnek 72 órája van arra, hogy átadja Rubialest a bírónak, ha ez nem történik meg, akkor az RFEF korábbi vezetője szabadon távozhat a repülőtérről, írja a Sky News.

Március végén a rendőrség razziát tartott a Spanyol Labdarúgó-szövetséghez tartozó irodákban és más ingatlanokban, ezzel összefüggésben pedig hét személyt letartóztatott.

A házkutatást korrupció és pénzmosás gyanúja miatt rendelték el. Vizsgálják azt a szerződést is, amely értelmében a négycsapatos spanyol Szuperkupát Szaúd-Arábiában rendezték meg.

A rendőrség tizenegy helyet kutatott át országszerte, köztük Granadában is, ahol a korábbi szövetségi elnök, Rubiales lakik, írja az MTI.

A razzia után vádat emeltek Rubiales ellen, amiért szájon csókolta Jenni Hermoso középpályást, annak akarata ellenére. Az ügyész két és fél év börtönbüntetést kér a spanyol ügyészség által szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolt férfira.

Rubiales tavaly mondott le, miután a női világbajnok csapat egyik játékosát, Jenni Hermosót  beleegyezése nélkül megcsókolta az éremátadón. Rubiales később bocsánatot kért a csók miatt.

Rovatok