Index Vakbarát Hírportál

Megállíthatatlanul robog a gyógyszeres brigád

2024. április 4., csütörtök 07:09

Idestova 40 mérkőzés óta veretlen a Bayer Leverkusen, a Bundesliga élcsapata, amely szerda este a BayArenában a másodosztályú Fortuna Düsseldorf elleni 4–0-s győzelemmel bejutott a Német Kupa döntőjébe. A fináléban május 25-én a Kaiserslautern lesz az ellenfele.

Florian Wirtz még csak 20 éves, de amikor Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen baszk mestere a 65. percben lecserélte ifjú zsenijét – hogy ezzel kiprovokálja a közönség álló ovációját –, a kórus ezt skandálta:

Fussballgott!

Vagyis futballisten, ami egy 20 éves srác füleinek olyan, mint a szférák zenéje. Wirtz rá is szolgált a magasztalásra, két gólt rúgott, a másodikat viszont ügyes mozdulattal. 

40 veretlen mérkőzés

Az első gólt Frimpong, a másodikat Adli lőtte, aztán jött Wirtz duplája, így alakult ki a Fortuna Düsseldorf elleni 40, amivel a gyógyszergyáriak bemasíroztak a Német Kupa döntőjébe. A finálét május 25-én a berlini Olympiastadionban játsszák, az ellenfél a Kaiserslautern lesz. A meccs összefoglalója (csak a YouTube-on nézhető):

A Leverkusen 40 meccs óta veretlen, és összejöhet a duplázás, a bajnoki cím és a DFB Kupa megszerzése.

Német Kupa, elődöntő: 
Bayer Leverkusen–Fortuna Düsseldorf (II.) 4–0 (Frimpong 7., Adli 20., Wirtz 35., 60. – a másodikat 11-esből)

(Borítókép: A leverkuseni Florian Wirtz tizenegyesből szerezte csapata negyedik gólját a Bayer 04 Leverkusen–Fortuna Düsseldorf DFB-kupa-elődöntő mérkőzésén a BayArenában, Leverkusenben, Németországban, 2024. április 3-án. Fotó: Hesham Elsherif / Anadolu / Getty Images Hungary)

Rovatok