Index Vakbarát Hírportál

Foden az új Haaland, győzelmi kényszerben Szoboszlai Dominikék

2024. április 4., csütörtök 06:42

Phil Foden fantasztikus mesterhármasával 4–1-re lelépte a Manchester City az Aston Villát a labdarúgó Premier League szerdai rangadóján. Foden már 14 gólnál tart a bajnokságban, ez volt a szezonban a második triplázása. Győzött az Arsenal is, győzelmi kényszerben csütörtök este a Liverpool.

Mi történik, ha egy csapat kénytelen nélkülözni a Premier League rangadója előtt három oszlopát, olyan világklasszisokat, mint Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne és John Stones? 

Ha ez a csapat a Manchester City, akkor semmi.

Merthogy Pep Guardiola menedzser kerete annyira gazdag klasszisokban, hogy a hiányzók helyére belép Phil Foden és Rodri, az eredmény pedig lehengerlő játék és 41-es győzelem.

Foden idénybeli második mesterhármasát szerezte, immár 14 bajnoki gólnál tart, Rodri, a spanyol jolly joker pedig remek góllal és gólpasszal jeleskedett. A helyi lap, a Manchester Evening News újságírója mindkét játékos teljesítményét 9-es osztályzattal honorálta. 

Foden valamennyi sorozatot beleszámítva 21 gólnál és 10 gólpassznál jár az idényben:

Az Aranylabda várományosa?

 A szenzációs mesterhármas (megtekinthető a YouTube-on):

Fodennek 23 éves korára ez volt a harmadik mesterhármasa a PL-ben. Olyan kirobbanó formában játszik, hogy sokan már az Aranylabda várományosaként emlegetik.

Premier League, 30. forduló: 

Arsenal–Luton Town 20, Brentford–Brighton 00, Manchester City–Aston Villa 41.

Az élcsoport: 1. Arsenal 68 pont (30 mérkőzés), 2. Liverpool 27 (29), 3. Manchester City 27 (30), 4. Aston Villa 59 (30).

Csütörtökön játsszák: Liverpool–Sheffield United (20.30 óra), Chelsea–Manchester United (21.05).

Kedden játszották: Newcastle–Everton 11, Nottingham Forest–Fulham 31, Bournemouth–Crystal Palace 10, Burnley–Wolverhampton Wanderers 11, West Ham United Tottenham Hotspur 11.

(Borítókép: A Manchester City játékosa, Phil Foden (k) ünnepli csapata harmadik gólját a Premier League-meccsen az Etihad Stadiumban, Manchesterben , 2024. április 3-án. Fotó: Martin Rickett / PA Images / Getty Images Hungary)

Rovatok