Index Vakbarát Hírportál

Történelmet írt a Nyíregyháza, majd a legnehezebb feladatot kapta

2024. április 5., péntek 08:25

Az egyetlen állva maradt másodosztályú együttes, az NB II-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus a bajnokságban éllovas Ferencvárost kapta ellenfelül a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjének csütörtöki sorsolásán. Miután utóbbi az utolsó negyeddöntős összecsapáson hazai pályán 2–1-re legyőzte az élvonalbeli Kecskemétet és ezzel története során először jutott be a legjobb négy közé, méghozzá a fővárosi zöld-fehérek, a Paks és a Kisvárda mellé.

Az első játékrész rendkívül kiegyenlített, szinte eseménytelen futballt hozott, végül azonban a félidő utolsó perceiben mindkét oldalon megrezdült a háló: a 42. percben a vendégek kerültek előnybe, miután Sigér Ákos egy beadásba a lehető legrosszabbul tette bele a fejét, de a másik kapunál szinte azonnal válaszolt a csapatkapitány Gengeliczki Gergő.

A fordulást követően inkább a házigazdák futballoztak veszélyesebben, és a 69. percben a csereként pályára lépő Novák Csanád meg is szerezte a vezetést.

A Kecskemét hátrányban kissé későn kapcsolt, Szabó István vezetőedző bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt hármat is cserélt. A vendégek óriási fölénybe kerültek a hajrára, de gólhelyzetig nem jutottak el, így a Nyíregyháza fennállása során először bejutott a négy közé a Magyar Kupában.

A Magyar Kupában először négy közé jutott nyírségiek a városi stadion építése miatt Balmazújvárosban játsszák hazai meccseiket, így ott fogadják majd a 24 kupadiadalukkal csúcstartó zöld-fehéreket is.

A másik ágon az OTP Bank Ligában második Paks az élvonalban kieső helyen álló Kisvárdát látja vendégül. Az elődöntő hivatalos játéknapja április 24-e, a finálét május 15-én a Puskás Arénában rendezik.

MOL Magyar Kupa elődöntőjének párosítása:

(MTI / Index)

Rovatok