Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal ukrán sztárjátékosa rögtön menne harcolni, ha behívót kapna a seregbe

2024. április 5., péntek 11:31

Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő, valamint Bajnokok Ligájában negyeddöntős Arsenal ukrán védője, Olekszandr Zincsenko amennyiben behívót kapna a seregbe, rögtön elhagyná az Egyesült Királyságot. Erről a BBC-nek adott interjújában beszélt.

Az angol sztárcsapatban futballozó Zincsenko az orosz invázió 2022-es kitörése óta mintegy 1 millió fontot adományozott a hazájában élők megsegítésére, emellett pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Ukrajnának további támogatásra van szüksége. A BBC riportere legutóbb arról kérdezte a 27 éves labdarúgót, hogyan reagálna egy esetleges katonai behívóra. 

Azt hiszem, ez egyértelmű. Elmennék harcolni. Nehéz felfogni, hogy nemrég még egy iskolába jártunk, a játszótéren vagy a futballpályán játszottunk a barátaimmal, most pedig nekik kell megvédeniük a hazánkat. Nagyon nehéz ezt elfogadni, de ez van. Nem adhatjuk fel 

– mondta Zincsenko, aki hozzátette, annak ellenére, hogy Londonban él, számára is rendkívül nehéz az elmúlt időszak, és reméli, hogy hamarosan véget ér a háború. Az interjúból továbbá kiderült, hogy az ukrán válogatott játékos nem beszélget az Oroszországban tartózkodó barátaival vagy korábbi csapattársaival, egyúttal nem biztatja őket arra, hogy tüntessenek, mert tudja, hogy börtönbe kerülhetnek. 

Rovatok