Index Vakbarát Hírportál

Adja el a házát, ha jegyet akar Jürgen Klopp utolsó anfieldi meccsére!

2024. április 7., vasárnap 08:50

Könnyen lehet, hogy a futball történetében még sohasem vett körül edzőt ekkora, már-már szürreális rajongás, mint Jürgen Kloppot, a Liverpool menedzserét. A Vörösök május 19-én játsszák utolsó bajnokijukat a karizmatikus némettel a kispadon, s ha minden jól megy, a Klopp-éra második bajnoki címét ünnepelhetik az Anfielden. Nem lesz filléres menet: a legolcsóbb jegyek 1437, a legdrágábbak 30 ezer fontot kóstálnak a viszonteladóknál.

Május 19-én játssza utolsó Premier League-mérkőzését a Liverpool a 2023–2024-es bajnokságban, és úgy jön ki a lépés, hogy a Wolverhampton Wanderers elleni összecsapás stadionja az Anfield. Ez lesz Jürgen Klopp menedzser búcsúmeccse a Vörösök kispadján, hazai környezetben mindenképpen, de ha a 'Pool bejut az Európa-liga döntőjébe, akkor május 22-én Dublinban, az Aviva Stadionban még egyszer, utoljára dirigálhatja a csapatot. 

Na most, a május 19-ei PL-mérkőzésre pillanatok alatt elkelt mind a 61 276 belépő. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet már jegyet kapni a Liverpool vs. Wolverhampton Wanderers találkozóra, melyen, ha minden jól megy, bajnokcsapatot ünnepelhetnek a „scouser” fanatikusai. A másodikat a Klopp-érában 2020 után.

Simán lehet, hiszen az angolszász világban teljesen legális az úgynevezett secondary market, a másodlagos piac, amit mifelénk finnyásan feketepiacnak neveznek, és akik itt értékesítik a jegyeket, azokat üzéreknek hívják. 

Angliában egyszerű viszonteladók, akik első körben megveszik az adott eseményre szóló jegyet, vállalva a kockázatot, hogy esetleg nem tudják értékesíteni. 

Persze a Liverpool vs. Wolverhampton összecsapás esetében az égvilágon semmiféle rizikó nem volt, Jürgen Klopp búcsúmeccse holtbiztos telt ház. (Ahogy a Liverpool összes hazai mérkőzése.)

Mármost a május 19-én 17.00 órakor kezdődő PL-mérkőzésre a legolcsóbb jegy ez idő szerint a Seatpick.com összesítő portál információja alapján 1437 angol font, azaz 653 929 forint jelen kurzus szerint a viszonteladóknál – a kakasülőn, az Anfield Road felőli sarokban. 

Ahogy haladunk a jobb helyek felé, persze emelkednek a tarifák.

Ha közelebb ülne a pályához, és nem csillagászati távcsővel nézné a történéseket, már minimum 2050 fontot kell leszurkolni az üzérnek. (Nevezzük így a becsületes üzletembert.) 

A Main Stand vagy a Kenny Dalglish Stand alján már 4000 font a tarifa, azaz 1,82 millió forint. De ez még messze nem a legjobb hely. A legtöbbe a liverpooli kispad mögötti székek kerülnek, az első sorban. Ott legalább 30 ezer fontot, vagyis 13 651 978 forintot kell kicsengetni egy belépőért. Azért már egy felső kategóriás autót, sőt, vidéken egy házat is vehet az ember. 

De ezek csak az április 7-én regisztrált árak. (Itt egy megbízható honlap, ahol még mindig lehet jegyet kapni: https://seatpick.com/liverpool-tickets) Képzeljük el, milyen szintre hág az őrület, ha esetleg a május 19-ei meccsnek már bajnokként vagy úgy vág neki a Liverpool, hogy győzelem esetén biztosan bajnok lesz!

Addigra akár százezer fontra is emelkedhet egy pályaszéli belépő ára!

Rovatok