Index Vakbarát Hírportál

Erre várt egész Miami, Messi meseszép góllal tért vissza

2024. április 7., vasárnap 06:39

Március 13. óta Lionel Messi visszatérését várta egész Florida. Az Inter Miami argentin sztárja sérülés miatt csaknem egy hónapot volt kénytelen kihagyni, de szombat este visszatért, és ha már visszatért, rúgott egy mesés gólt, továbbá kulcsszerepet játszott a másodikban. Győzni így sem sikerült, 2–2-t játszott az Inter a Colorado Rapidsszal a Chase Stadionban.

Az első félidő feledhető volt az MLSA 8. fordulójában játszott mérkőzésen. Lionel Messi még a kispadon ült, az Inter pedig szenvedett legjobbja, továbbá Sergio Busquets, Jordi Alba és Luis Suárez nélkül. Meg is szerezte a vezetést a vendég Colorado Rapids.

A második félidőre Tata Martino, az Inter argentin edzője becserélte Messit, és egy csapásra minden megváltozott. Előbb két perc elteltével gyönyörű góllal egyenlített a kis argentin: Franco Negritől jött a beadás, és Messi a tizenhatos vonaláról egyből a jobb sarokba küldte a labdát, amely a kapufáról vágódott a hálóba. 

Aztán negyedóra elteltével Messi indította a támadást a jobbösszekötő helyén, kiugratta David Ruizt, akinek a beadását a brazil Leonardo Afonso vágta a hálóba.

Győzni azonban nem tudott a Miami, mert Cole Bassett kiegyenlített. A 2–2-s döntetlennel a Miami a tabella harmadik helyén áll.

Messi az idényben ötödik meccsén ötödik gólját szerezte.

Szerdán fontos idegenbeli meccset játszik a Miami a mexikói Monterreyben, a CONCACAF Bajnokok Kupája negyeddöntője visszavágóján. Az első meccset a Chase Stadionban a Monterrey nyerte 21-re. 

Rovatok