Index Vakbarát Hírportál

Ha a Liverpool kéri, akciós áron is távozhat a vezetőedző

2024. április 7., vasárnap 16:18

Korábbi sajtóhírek szerint 30 millió euróról szóló kivásárlási záradék szerepel a Liverpool FC-vel összeboronált szakvezető, Rúben Amorim lisszaboni szerződésében. A Sporting trénere azonban ennél jóval olcsóbban is „megszerezhető” – állítja Fabrizio Romano, olasz átigazolási szakíró. A 30 milliós záradék ugyanis Portugáliából érkező megkeresésekre vonatkozik, más klubok 20 millióból megúszhatják a transzfert. Sőt...

Xabi Alonso múlt heti döntése óta Rúben Amorim számít a legfőbb várományosnak a Jürgen Klopp júniusi távozásával megüresedő liverpooli kispadra. A Sporting CP-t 2020 óta irányító tréner a minap – liverpooli szempontból – kifejezetten pozitív kicsengésű nyilatkozatot tett. Mikor a lisszaboni jövőképéről kérdezték, úgy fogalmazott, nem tud Alonsóéhoz hasonló ígéretet tenni...

Ezzel együtt is tény, Amorim szerződése 2026 nyaráig érvényes a zöld-fehéreknél, így egykönnyen nem tud távozni jelenlegi kenyéradójától. Fabrizio Romano ezzel kapcsolatban egy érdekes részletre hívta fel a figyelmet. A kontraktusban szereplő, korábban többször is említett, 30 millió eurós kivásárlási záradék ugyanis állítólag csak Portugáliából érkező megkeresésekre vonatkozik, más országok klubjai ennél jóval „olcsóbban”, 20 millióért kivásárolhatják. Sőt, Romano tudni véli egy szóbeli kiegészítés meglétét is, mely szerint „topklub” esetében már 10 millió is elég lehet a lelépési záradék aktiválásához. Azaz a Liverpool a korábban sejtetett összeg harmadából is megúszhatja a 39 esztendős tréner szerződtetését.

Amorim a portugál szakírók véleménye szerint habitusában nagyon hasonló Klopphoz, a futballról alkotott filozófiája már valamivel eltérőbb, de miként a német szakember, úgy ő is a magas intenzitásban és a precíz le- és visszatámadásban hisz. Tény azonban, hogy a Sportingnál inkább a 3–4–3-as alapfelállást preferálja, szemben a Liverpool négyvédős hadrendjével. Szóval ilyen szempontból is izgalmas kérdésnek ígérkezik, mi sülne ki a Pool és Rúben Amorim „összeállásából”.

A magyar futballválogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool az élről kezdte meg a 2023–2024-es Premier League-szezon 32. fordulóját. A Sporting eközben 27 lejátszott mérkőzéssel a háta mögött négy ponttal vezet a Benfica előtt a portugál élvonalban.

Rovatok