Index Vakbarát Hírportál

A Napoli csatára akkora gólt vágott, mozdulni sem tudott a kapus

2024. április 7., vasárnap 21:05

Az SSC Napoli 4–2-re győzött az AC Monza otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójában. A találkozó ugyan hat gólt is hozott, ezek közül egyről, Matteo Politano 57. percben lőtt bombájáról marad majd igazán emlékezetes.

A Napoli sikerének szempontjából legalább olyan fontos volt Politano találata, mint amilyen szépre sikeredett a 30 éves olasz csatár kapáslövése: ezzel a góllal fordított ugyanis 1–0-s hátrány után a címvédő.

Politano előtt Victor Osimhen, négy percre rá Piotr Zielinski volt eredményes. Istenigazából ez a hat és fél perc pecsételte meg a Monza sorsát, amely Zielinski találata után szinte a középkezdésből szépített (2–3), reális esélye mégsem maradt arra, hogy visszajöjjön a győzelemért folyó küzdelembe.

A 68. minutumban Giacomo Raspadori adta meg a kegyelemdöfést a házigazdáknak (2–4).

A Serie A vasárnapi játéknapját a Frosinone és a Bologna 0–0-s döntetlenje nyitotta. Ezt követte a Monza és a Napoli összecsapása, majd a Cagliari–Atalanta (2–1) – a bergamóiak tehát vereséggel hangoltak a Szoboszlai Dominikék, vagyis a Liverpool elleni Európa-liga-párharc első felvonására –, valamint a Verona–Genoa (1–2) meccsével folytatódott a műsor.

A Napoli címvédőként csupán hetedik az olasz bajnoki tabellán, hátránya 31(!) pont a listavezető Interrel szemben.

A Monza a 11. helyen áll.

Rovatok