Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominikre olyan vár, amelyhez foghatót még nem látott az ország

2024. április 10., szerda 10:20

Kiemelt érdeklődés övezi a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknek csaknem minden lépését. A játékos viszonylag rövid idő alatt járt be olyan karrierutat, amihez fogható csak nagyon kevés akad a magyar labdarúgás több mint 120 éves történelmében. Ezt a történetet ismerhetik meg a szurkolók minden korábbinál közelebbről május 30-án, ráadásul a drukkerek kíváncsiságuk kielégítése mellett jótékony célt is szolgálhatnak Szoboszlaival közösen.

Ahogyan arról korábban az Indexen is beszámoltunk, különleges estére készül május 30-án Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki egy különleges talkshow, a Szoboszlai Live keretein belül a Papp László Budapest Sportarénában találkozik majd a szurkolókkal, rajongókkal. 

A szervezők által szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény szerint idehaza példa nélküli rendezvény vár az érdeklődőkre, akik az arénában Szoboszlai mellett az Eb-re utazó magyar válogatott teljes keretével találkozhatnak majd. Mindez ráadásul jótékony célt is szolgál:

A Szoboszlai Live jegybevételéből a szervezők 10 millió forintot ajánlanak fel jótékony célra, amelyhez telt ház esetén Dominik és az ügynöksége, az EM Sports Consulting további 10-10 millió forinttal járul hozzá, így összesen 30 millió forint kerül majd felajánlásra hátrányos helyzetű fiatalok támogatására

– fogalmaz a közlemény a rendezvénnyel kapcsolatban, amelyre épp szerda délelőttől kezdve lehet jegyeket váltani.

Inspiráció a fiataloknak

„Olyan interaktív talkshow-t álmodtunk meg, amire korábban nem volt példa Magyarországon – jelentette ki Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere. – Nem titkoltan az a célunk, hogy aki ellátogat a Papp László Budapest Sportarénába, olyan vizuális és tartalmi élménnyel távozzon, amit hosszú ideig nem felejt el. Azon dolgozunk, hogy olyan eseményt hozzunk létre, amelyen a résztvevők átélhetik Dominik karrierútját, bepillantást nyerhetnek egy kivételes mentalitású és tehetségű fiatal sportoló világsztárrá válásának folyamatába. Nem utolsósorban pedig szeretnénk a fiataloknak inspirációt adni az életükhöz, hogy testközelből láthassák: kellő szorgalommal és odaadással szinte bármi elérhető.”

A beharangozó szerint a show-ban:

A válogatott csapatkapitánya – akinek kinevezése óta a nemzeti csapat veretlen, tizennégy mérkőzésen kilenc győzelem mellett öt döntetlen a mérleg – hangsúlyozta, mennyire hálás mindazért a támogatásért, amit az utóbbi időben a drukkerektől kaptak. Ezt is szeretnék viszonozni a május végi rendezvénnyel. 

Elképesztő az a hangulat, ami a válogatottnál körülvesz bennünket, és az a támogatás, amit a szurkolóktól kapunk. Leírhatatlan érzés, hogy minden hazai mérkőzésen telt ház előtt léphetünk pályára. Május 30-án kicsit másképp, de újra együtt lehetünk

– tekintett előre a 23 éves labdarúgó.

Szoboszlaira addig megannyi kihívás vár még a pályán. Klubcsapata csütörtök este az Európa-liga negyeddöntőjében az olasz Atalanta Bergamót fogadja. Hétvégén már az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában lesz jelenése, az aranyéremre hajtó vörösök vasárnap délután a Crystal Palace-t látják vendégül az Anfield Roadon.

A magyar válogatott a 2024-es foci-Eb előtt még két felkészülési mérkőzést játszik, június 4-én Dublinban Írországgal, június 8-án Debrecenben Izraellel találkozik majd.

A mieink a június 14-én rajtoló kontinensviadalon az A csoportban, a házigazda Németország, valamint Svájc és Skócia mellett szerepelnek majd.

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

 • 24137
  Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
 • 14853
  Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
 • 8106
  Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!
 • 7346
  Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
 • 6012
  Csoportutolsóként esik ki a tornáról!

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

(Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Rovatok