Index Vakbarát Hírportál

A hétvégén akár mindkét kieső hely sorsa eldőlhet a honi labdarúgó-élvonalban

2024. április 12., péntek 11:41

A második Paks és a harmadik Fehérvár szombat esti csatája emelkedik ki a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának programjából, és a hétvége során akár mindkét kieső hely sorsa eldőlhet.

A bajnokságot sokáig vezető paksiak néhány hete még komoly riválisai voltak a listavezető és élen álló Ferencvárosnak, az elmúlt időszakban azonban gödörbe kerültek. Március 3-a óta nem tudtak győzni a bajnokságban, a székesfehérváriak a legutóbbi három körben gyűjtött hét pontjukkal négy pontra megközelítették őket. A meccsnek így komoly tétje van, a vendégek ugyanis győzelemmel egy pontra felzárkózhatnának, amennyiben viszont Bognár György tanítványai gyűjtik be a három pontot, karnyújtásnyira kerülnek az ezüstéremtől.

Az esélyek kiegyenlítettnek tűnnek, mert ugyan a Fehérvár jobb formában van, a Paks viszont hazai pályán kifejezetten erős, ráadásul a héten Vécsei Bálint érkezésével válogatott középpályással sikerült erősítenie, és elképzelhető, hogy a Ferencváros és a Honvéd korábbi futballistája már szombaton pályára is lép a rangadón.

A hétvégén a sereghajtó Mezőkövesd és az utolsó előtti Kisvárda is búcsúzhat az élvonaltól. A mezőkövesdiek 14, a várdaiak 13 ponttal vannak lemaradva az Újpesttől és a Kecskeméttől, a Zalaegerszeg pedig 15-tel, illetve 14-gyel van előttük. 

Így amennyiben a kieső helyen álló két együttes kikap, a három előttük álló pedig nyer, az NB II-be kerülés kérdése öt fordulóval a bajnokság zárása előtt teljesen eldől.

A Mezőkövesd pedig akkor is búcsúzik, ha vereséget szenved, az Újpest és a Kecskemét győz, a ZTE pedig pontot szerez.

A Kisvárda éppen az Újpestet fogadja szombaton kora délután, míg a Mezőkövesd a dobogóért küzdő negyedik Puskás Akadémiát látja vendégül.

A Kecskemétre és a Zalaegerszegre komoly kihívás vár a hétvégén, előbbi ugyanis Debrecenbe látogat, utóbbi pedig a Ferencvárost fogadja.

Az idei tíz bajnokiján 28 pontot begyűjtött FTC a hétvégén még nem biztosíthatja be újabb bajnoki címét, de egy zalaegerszegi sikerrel nagyon közel kerülne hozzá, mivel jelenleg 11 ponttal előzi meg a Paksot.

OTP Bank Liga, 28. forduló

szombat:

vasárnap:

Rovatok