Index Vakbarát Hírportál

A másodosztályú focisták a nettó átlagbér háromszorosát is megkeresik

2024. április 17., szerda 10:34

A labdarúgó NB II-ben éllovas Nyíregyháza tulajdonosa, Révész Bálint a minap beszélt a klubon belüli fizetésekről, amelyek akár háromszorosát is kiteszik a honi nettó átlagbérnek – emeli ki cikkében a Telex.

A tulajdonos a csakfoci.hu-nak adott interjút, amelyben többek között a csapat költségvetése is szóba került, amivel kapcsolatban Révész arról beszélt, hogy az új idényben nem növekedett a büdzsé, és biztos benne, hogy ebben a tekintetben nem topcsapat a Szpari.

Ezt követően a játékosok bérezésére is kitért:

Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk

– nyilatkozta Révész Bálint a csakfoci.hu-nak. 

A lap a Világgazdaság kimutatására hivatkozva hozzáteszi, a KSH januári adatai szerint 605 100 forint volt a honi bruttó átlagkereset, ami a különböző kedvezményekkel átlagosan 416 600 forintos nettó bért jelentett a magyaroknak.

A legrosszabbul kereső nyíregyházi focisták ennek a 144 százalékát vihetik haza, akik pedig 1,3 milliós fizetéssel bírnak, azok háromszor annyit keresnek, mint a honi átlag.

Korábban az RTL arról számolt be, hogy az NB I-es átlagfizetések még ezt is jócskán felülmúlják, a magyar élvonalban egy futballista átlagosan 4,5 millió forintot keres egy hónapban, de akadt olyan, aki az előző idényben 24 milliót tehetett zsebre havonta.

Rovatok