Index Vakbarát Hírportál

Legyőzte a Vasast, fél lábbal már az NB I-ben érezheti magát a Szpari

2024. április 20., szombat 15:28

Az éllovas Nyíregyháza Spartacus 3–1-re legyőzte a második helyen álló vendég Vasast a labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójának rangadóján.

A balmazújvárosi mérkőzésen Nagy Dominik révén már a 9. percben vezetéshez jutott a házigazda, amely előnyét fél óra után megduplázta. Ráadásul a fővárosiak Hidi M. Sándor kiállítása miatt megfogyatkoztak.

A 60. percben ugyan szépített a Vasas, ám öt percre rá öngóllal visszaállt a különbség, amely a lefújásig megmaradt. A sikerrel a Nyíregyháza óriási lépést tett, hogy megnyerje a másodosztályt, és felkerüljön az élvonalba, miután már tíz pont az előnye riválisával szemben.

Érdekesség, hogy jövő hét szerdán, vagyis április 24-én a döntőbe jutásért csap össze az NB I és az NB II listavezetője a Magyar Kupában. A Fradi zsinórban harmadszor utazik a keleti országrészbe, amikor a Nyíregyháza vendége lesz.

A Szpari azonban nem tudja hazai pályán rendezni a meccseit, ezért a balmazújvárosi stadionban lesz jelenésük a népligetieknek. Ez azért fontos, mert a mostani szezontól már minden magyar kupameccsen van VAR – Balmazújvárosban viszont nincs kiépítve a rendszer, így a videóbíró nem szólhat bele a mérkőzés alakulásába.

Labdarúgás

NB II

Az élcsoport:

Rovatok