Index Vakbarát Hírportál

Messi különleges bravúrja, ilyesmire eddig csak egyszer volt képes

2024. április 21., vasárnap 16:20

Lionel Messi a 37. születésnapja felé közeledve sem lankad, minden mérkőzésére jut egy bravúr. Legutóbb magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Nashville elleni MLS-meccsen két különböző kapusnak rúgott gólt, amire végtelen hosszúságú pályafutása alatt még csak egyszer volt példa.

Kezdjük a szikár tényekkel: az MLS 10. fordulójában az Inter Miami 3–1-re legyőzte az utolsó előtti helyen álló Nashville-t, ezzel vezeti a keleti főcsoport tabelláját. A gólokat Lionel Messi (2) és Sergio Busquets, illetve Franco Negri szerezte, utóbbi öngól.

Pocsékul kezdődött a mérkőzés a Miaminak, már az első percben hátrányba került, az Inter argentin hátvédje szöglet után vette be saját csapata kapuját...

Nem sokat kellett várni az egyenlítő gólra, amely Messi szemfülességét dicsérte.

Ez a gól az első félidőben esett, amikor még Elliot Panicco állt a Nashville kapujában. Őt azonban a félidőben Joe Willis váltotta, de Messi utóbbi kapust is „felavatta”, méghozzá tizenegyesből.

Messi profi pályafutása alatt másodszor fordult elő, hogy egyazon mérkőzésen két kapusnak rúgjon gólt.

Az első ilyen eset 2016. október 19-én volt, amikor Messi mesterhármast rúgott a Manchester Citynek Bajnokok Ligája-meccsen, a 4–0-s győzelem közben. Az első gólját a 17. percben a chilei Claudio Bravónak lőtte, majd Bravót kiállították, és helyére az argentin Willy Caballero állt. Messi a 61. és a 69. percben a honfitársának is rúgott két gólt, a biztonság kedvéért...

De vissza a Nashville elleni mérkőzéshez! Messi első és második gólja között a Miami szerzett még egy gólt, de ezt már Sergio Busquets fejelte, Messi szögletéből. 

 Így lett 3–1 a végeredmény az egykori barcásoknak köszönhetően. 

Messi szorgosan termel: a bajnokságban hat mérkőzés, hét gól, három gólpassz a mérlege, minden tétmeccset, vagyis a CONCACAF BL-t is figyelembe véve 2024-ben kilenc találkozón kilenc gól és öt assziszt.

Rovatok