Index Vakbarát Hírportál

Kikapott Kecskeméten, ezzel kiesett a Mezőkövesd az NB I-ből

2024. április 21., vasárnap 16:19

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2–1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó NB I 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Sorozatban nyolc – köztük a 2020-as negyedik helyet hozó – élvonalbeli idény után búcsúzik a magyar labdarúgás legmagasabb osztályától a Mezőkövesd-Zsóry. A matyóföldi csapat búcsúja hónapok óta valószínűsíthető volt, a matematikai bizonyosságot pedig a vasárnap délutáni, Kecskemét elleni vereség hozta el.

Nem indult élénk iramban a játéknap kora délutáni mérkőzése, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, a nézők csendesen figyelték az eseményeket a napos időben. A Kecskemét játszott némileg aktívabban, ennek ellenére fél óra elteltével a Mezőkövesd jutott vezetéshez, miután Bőle jobb oldali szabadrúgására jó ütemben érkezett Szalai, és dinamikusan fejelt a kapuba (0–1). Nem sokkal később a kombinatívabban futballozó hazai együttes pontosan vitt végig egy támadást a bal oldalon, Helmich remekül kapta vissza a labdát Lukácstól és futtából lőtt a kapuba (1–1).

A szünet után hasonló tempójú játék folyt a pályán, sok volt a hiba a támadások felépítésében. Az 57. percben Banó-Szabó bal oldali szabadrúgása után Belényesi fejelt saját csapattársa, Vágó könyökére, onnan pattant a labda a hálóba –az elsőre megítélt gólt a VAR alapján visszavonta a játékvezető. A jobban játszó hazaiak azonban így is fordítottak néhány perc múlva, amikor Zeke bal oldalról laposan adta középre a labdát, a menteni igyekvő Beriasvili pedig a saját kapujába passzolt (2–1).

A Kecskemét összességében meggyőzőbben futballozott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot – írta az MTI.

LABDARÚGÓ NB I
29. forduló
Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai (32.)

Rovatok