Index Vakbarát Hírportál

„A női labdarúgó-válogatott kijuthat az Eb-re”

2024. április 23., kedd 08:57

Németh Diána szerint a női labdarúgó-válogatottnál minden adott ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A 19 éves védő a Nemzeti Sporthíradónak elárulta, az utóbbi két-három hónapban combhajlító-sérüléssel bajlódott, ezért csak másfél hete mutatkozott be a Wolfsburg színeiben a Bundesligában, amit már nagyon várt.  

A Bayern München ellen talán pár percre beállítanak, de azt is el tudom képzelni, hogy ott nem kapok lehetőséget. Ez nyilván azon múlik, hogyan látja majd a szakmai stáb, hogy testileg és lelkileg is fel vagyok-e készülve. Ez egy nagyon nagy lépés lenne, mivel egy ötvenezres stadionba már majdnem az összes jegy elkelt

– mondta Németh Diána. Hozzátette, Németországban már az edzéseikre is sokkal többen kíváncsiak, mint Magyarországon egy női mérkőzésre.

Németh elsősorban a lövéseit szeretné fejleszteni, legnagyobb célja pedig, hogy minél több játékpercet kapjon klubjánál – tette hozzá az MTI által idézett játékos.

A Ferencváros korábbi játékosa szerint a női válogatottnak minden lehetősége adott ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, ehhez azonban a csapat minden tagjának ezt a célt kell szem előtt tartania.

Rovatok