Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea tönkreverésével hozta győzelmi kényszerbe riválisait az Arsenal

2024. április 24., szerda 08:23

A listavezető Arsenal kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott a vendég Chelsea felett az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából keddre halasztott mérkőzésen.

A londoni rangadón gyorsan előnybe került a házigazda Arsenal, mely a szünetig nem tudta növelni előnyét, a második félidő első 25 percében – Ben White és Kai Havertz két-két találatával – négyszer is eredményes volt és állva hagyta a vendégeket.

Az Arsenal a Liverpoollal szemben három, a Manchester Cityvel szemben pedig négy pontra növelte előnyét, igaz, előbbi egy, utóbbi két meccsel kevesebbet játszott nála.

Szoboszlai Dominik csapata szerda este városi derbit játszik a bennmaradásért küzdő Evertonnal, míg a címvédésért küzdő City csütörtök este Brightonban lép pályára.

A manchesteri csapat kedvező helyzetben van, ugyanis május 14-én egy másik elhalasztott összecsapását is pótolja majd, és jelenleg a vesztett pontok tekintetében az Arsenal és a Liverpool is rosszabbul áll nála.

Egyre nehezebb helyzetben van a sereghajtó Sheffield United, amely szerdán a Manchester United vendége lesz, és ha veszít, akkor nagyon közel kerül a kieséshez, írja az MTI.

Labdarúgás

Premier League

A 29. fordulóból elhalasztott mérkőzések pótlása

Szerda:

Csütörtök:

Az élmezőny állása: 1. Arsenal 34 meccs/77 pont, 2. Liverpool 33/74, 3. Manchester City 32/73, 4. Aston Villa 34/66

Rovatok