Index Vakbarát Hírportál

Három pontnál sokkal többet ért a ZTE felcsútiak elleni sikere

2024. április 26., péntek 23:37

A Zalaegerszeg hazai pályán egygólos győzelmet aratott a dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia felett a labdarúgó NB I 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A kék-fehérek sikerükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, míg a negyedik helyen álló vendégeknek megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozatuk.

Mindkét csapat támadólag lépett fel és nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, így az első 15 perc annak ellenére élvezetes futballt hozott, hogy helyzetek nem alakultak ki. Az idő múlásával meddő és kiegyenlített mezőnyharccá szelídült a találkozó, amit az is jelez, hogy alig volt kaput eltaláló kísérlet. A hazai kapusnak háromszor, a vendégnek kétszer kellett közbeavatkoznia, de bravúrra egyiküknek sem volt szüksége, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek – írta az MTI.
   

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, többnyire a két büntetőterület között folyt a játék, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percre fordulva éppen kezdett fölényt kicsikarni a felcsúti együttes, mégis kissé váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, de a szervezett hazai védelmet nem tudták feltörni – Dombó egy ízben védett hatalmasat Favorov ötméteres fejesénél –, így a Puskás Akadémia pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

A kiesés elkerüléséért folyó harcban a Kecskemét szombaton egy Miskolcon megszerzett ponttal ugyancsak biztossá teheti a bennmaradását. Az Újpest azonban egy debreceni győzelem esetén sem lélegezhet még fel, csak akkor, ha a vasárnap a Fehérvárt fogadó Kisvárda kevesebb pontot szerez, vagy kikap. 

LABDARÚGÓ NB I, 30. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia FC 1–0 (Sajbán 71.)

További program
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 14.30
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE 17.00
Debreceni VSC–Újpest FC 19.30
vasárnap
Kisvárda Master Good–Fehérvár FC 15.15
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 17.45

Rovatok