Index Vakbarát Hírportál

Megvan az aláírás, még a héten bejelenthetik Szoboszlaiék új edzőjét

2024. április 30., kedd 13:33

Ha a két csapat meg tud állapodni egymással, nyitott a liverpooli folytatásra – ezt mondta alig egy hete Arne Slot, a Liverpool FC edzőjelöltje egy interjúban. A jelek szerint a feltétel teljesült: Fabrizio Romano átigazolási szakíró jelentése szerint a Feyenoord és a Pool vezetői aláírták a szerződést, mintegy 10 millió eurós lelépési díj ellenében a rotterdamiak érvényes szerződése ellenére is elengedik a 45 éves szakembert.

„A Liverpool és a Feyenoord részéről aláírtak minden szükséges dokumentumot, Arne Slot hamarosan az LFC-hez költözik a csapat új vezetőedzőjeként” – jelentette Fabrizio Romano olasz átigazolási szakíró a Twitteren. Az újságíró hozzátette, a tervek szerint már a héten bemutatja Jürgen Klopp utódját az angol együttes.

Klopp idén januárban jelentette be, hogy több mint kilenc év elteltével búcsút int az Anfield Roadnak. Utódját azóta gőzerővel keresi a klub. Korábban Xabi Alonsót, Rúben Amorimot és Roberto De Zerbit is a favoritok közé sorolták, ám minden jel szerint végül a Feyenoorddal bajnoki címet és kupát is nyert Slot lett a befutó.

Brit sajtóértesülések szerint a Liverpool bónuszokkal együtt valamivel több mint 10 millió eurós kompenzációt fizet a Feyenoordnak azért cserébe, hogy 2026 nyaráig érvényes szerződése ellenére lemond Slot további szolgálatairól.

A tréner 2019-ben az AZ Alkmaarnál kapott először vezetőedzői megbízást, másfél év alatt 58 tétmeccsen irányította a csapatot, amivel kifejezetten jónak mondható, 1,93 pontot átlagolt, ráadásul ezeken a meccseken több mint két gólt szerzett a csapata. A Feyenoordnál is az agresszív támadójáték mellett tette le a voksát, a bajnoki címet hozó 2022–2023-as szezonban 2,4, a jelenlegiben – a PSV mögött minden valószínűség szerint második lesz a csapat – 2,56 gólt értek el bajnokinként.

A trénerrel kapcsolatban több forrás is megjegyzi, kifejezetten jó a játékosok egyéni fejlesztésében, bátran nyúl a saját nevelésű fiatalokhoz.

Helyi lapok már azt is tudni vélik, hogy az új éra első igazolása Slot korábbi alkmaari játékosa, a jelenleg az Atalantát erősítő Teun Koopmeiners lehet.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool három fordulóval a Premier League-idény vége előtt a tabella harmadik helyén áll. Hátránya az elmúlt hetek botladozása – négy meccsen csupán egy győzelem a bajnokságban – miatt már öt pont az éllovas Arsenallal szemben, így lényegében már csak matematikai esély maradt arra, hogy aranyérmesként zárjon Klopp legénysége. 

Rovatok