Index Vakbarát Hírportál

Schäfer gólpassza visszahozta a reményt, az Union mégis hétgólos meccset bukott

2024. május 5., vasárnap 17:42

Háromgólos hátrányból izgalmassá tette, megnyerni viszont nem tudta a VfL Bochum elleni bajnokiját az Union Berlin a német élvonal 32. fordulójában. A 4–3-as vendégsikert hozó összecsapáson a házigazda magyar középpályása, Schäfer András gólpasszt adott.

Borzalmas első félidőt fogott ki az Union Berlin a Bochum ellen: a vendégcsapat Maximilian Wittek duplájával alig több mint fél óra után már két góllal vezetett, ráadásként pedig a volt klubja ellen játszó Keven Schlotterbeck is bevette Frederik Rönnow hálóját (03).

Fordulás után egy egészen más mentalitású Union tért vissza a pályára, és 18 perc alatt két gólt is ledolgozott a hátrányából. Előbb Yorbe Vertessen, majd a magyar válogatott Schäfer András gólpasszából Chris Bedia talált a kapuba (2–3). A csodálatos feltámadás azonban nem jött össze, a 70. percben Philipp Hofmann állította vissza a kétgólos vendégelőnyt. Schäfert épp a találat előtt cserélték le...

A hajrá kezdetén Benedict Hollerbach még szépített berlini részről, az egyenlítés már nem jött össze.

Az Union két fordulóval a vége előtt 30 ponttal a 15. helyen áll, de ha este a 28 pontos Mainz nyer Heidenheimben, akkor a Berlin az osztályozós helyre csúszik.   

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 32. FORDULÓ
Union BerlinVfL Bochum 34 (0–3)

később
Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen 17.30
1. FC Heidenheim
FSV Mainz 19.30

szombaton játszották
1. FC Köln
SC Freiburg 00
Borussia Dortmund
FC Augsburg 51 (41)
VfB Stuttgart
Bayern München 31 (11)
Werder Bremen
Borussia Mönchengladbach 22 (11)
VfL Wolfsburg
SV Darmstadt 30 (20)

pénteken játszották
TSG 1899 Hoffenheim
RB Leipzig 11 (01)

Rovatok