Index Vakbarát Hírportál

Bombaigazolást jelentettek be Debrecenben

2024. május 9., csütörtök 13:25

László Csaba személyében neves szakemberrel bővült a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársainak köre – adta hírül az intézmény honlapja.

Edzői pályafutását Németországban, a Borussia Mönchengladbachnál kezdte, korábban másodedzőként segítette a magyar válogatottat, volt a Ferencváros trénere, de Uganda és Litvánia nemzeti együttesét is irányította, valamint a skót Hearts és Dundee United gárdájánál is megfordult – ismerteti a bombaigazolást a Debreceni Egyetem.

Óriási megtiszteltetés, hogy László Csabát a sorainkban köszönthetjük. Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk, az emberi és a szakmai oldal is összeér. Intézményünkben tiszteljük a teljesítményt, és ambiciózusok vagyunk: ahhoz képest, hogy csak pár éve indultunk, elmondhatjuk magunkról, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb sporttudományi képzőhelye vagyunk, sok nemzetközi kapcsolattal, oktatással, kutatással és 3. missziós tevékenységgel. Annak érdekében, hogy ezek az intézeti tervek a jövőben ugyanilyen sebességgel haladjanak, nagyon kellenek az olyan nagy tudású emberek, akik motiválni, inspirálni tudnak bennünket

– idézi az egyetem honlapja Balogh Lászlót, a DESKI igazgatóját, aki szerint László Csaba óriási nemzetközi tapasztalata, világlátása remekül kiegészíti majd az intézet tudományos eredményeit.

Aligha meglepő módon a labdarúgás területén számítanak legfőképp a tudására Debrecenben.

Ősszel indítjuk a labdarúgószakedző-képzést, amelyben számítunk új kollégánk szakmaiságára. Ahogy a Debreceni Egyetem számára, úgy intézményünknek is roppant fontos a nemzetköziesítés, itt is segítségünkre tud lenni László Csaba, aki széles körű nemzetközi kapcsolatrendszerrel bír, szeretnénk nyitni Skócia felé is, amiben szintén számítunk rá. Az oktatásnál maradva, a labdarúgáson túl, neki hála az edzéselméletben, az edzéstudományban megint csak nagyon gazdag tapasztalatokkal, tudással tudjuk a hallgatóinkat erősíteni

– részletezte az igazgató, majd hozzátette: a DEAC regionális tehetségközpontként működő labdarúgó-szakosztályának szakmai mentorálására, támogatására is készen áll az új munkatárs, akire a DEAC NB III-as szakmai stábja is számíthat.

László Csaba elmondta, ahogy minden feladatára, úgy erre a munkára is kihívásként tekint.

„Nagyon szimpatikus, amit felvázolt számomra az egyetem, vagyis az a sportökoszisztéma, amelyet kialakítottak Debrecenben. Úgy hiszem, szakmai tanácsadóként hozzá tudok majd tenni ehhez a rendszerhez, a tapasztalatom, amelyet az évtizedek során összegyűjtöttem, a fiatalok javára lehet. Sok mindent láttam, ismerek már a Debreceni Egyetem, a Sporttudományi Koordinációs Intézet tevékenységéből, elképzeléseiből, jó az irány, amin járnak, európai színvonalon működnek itt a sporttal kapcsolatos dolgok is” – emelte ki a nemzetközi hírű labdarúgóedző.

Rovatok