Index Vakbarát Hírportál

A Tottenham hajrában szerzett góllal tartotta életben BL-reményeit, és ejtette ki a Burnley-t

2024. május 11., szombat 18:21

A Tottenham megfordította a Burnley elleni bajnoki mérkőzést, a 82. percben született a győztes gól, amelynek köszönhetően még mindig él a londoniak reménye a Bajnokok Ligája-indulást illetően. Kerkez Milos eltiltás miatt nem játszott a Brentford elleni mérkőzésen – a Premier League 37. fordulójában –, csapata pedig 2–1-re kikapott.

Még mindig életben vannak a Tottenham azon reményei, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhasson a csapat. A londoni együttes nagyon fontos győzelmet aratott a Burnley ellen, 2–1-re nyertek Ange Postecoglu tanítványai, így két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a hátrányuk a negyedik, BL-indulást érő helyen álló Aston Villával szemben. 

A szombat délutáni mérkőzésen meglepetésre a Burnley került előnybe, a 25. percben Bruun Larsen volt eredményes, de Pedro Porro néhány perccel később egyenlített. A második félidőben egyértelmű mezőnyfölényben futballozott a Tottenham, de az újabb gól nem akart összejönni. Végül Van de Ven törte meg a jeget a 82. percben, James Maddison passzából lőtt a kapu bal oldalába, amely a győztes találatnak bizonyult. 

Ezzel a Burnley matematikailag kiesett az élvonalból. 

A játéknap további mérkőzésein a magyar válogatott Kerkez Milost eltiltás miatt nélkülöző Bournemouth hazai pályán kapott ki a Brentfordtól, miközben a Newcastle szintén saját közönsége előtt játszott döntetlent a Brighton ellen. Mint arról beszámoltunk korábban, a bajnoki címre esélyes Manchester City négygólos győzelmet aratott a Fulham vendégeként. 

Premier League, 37. forduló 

vasárnap:

hétfő:

Rovatok