Index Vakbarát Hírportál

Oroszországban megírták, mennyi pénzt kaphatott a Fradi a távozó Sztankovicsért

2024. május 17., péntek 11:47

Csütörtökön, a Paks ellen elbukott Magyar Kupa-döntő másnapján Dejan Sztankovics bejelentette, hogy távozik Budapestről. Ivan Karpov orosz újságíró úgy értesült, hogy a Szpartak Moszkva sok pénzért vásárolta ki a szerb szakembert az élő szerződéséből.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor korábban azt mondta, Sztankovics szerződésében négyhavi fizetésének megfelelő kivásárlási árat határoztak meg, de pontos összeget nem akart mondani.

Ivan Karpov a Telegram-csatornáján azt írta, hogy a moszkvai csapat 200 ezer eurót fizethetett a Ferencvárosnak, vette észre a Nemzeti Sport.

Ha ez megfelel a valóságnak, akkor Sztankovics 50 ezer eurót (közel 20 millió forintot) tett zsebre havonta a Fradinál.

Sztankovics szeptemberben vette át és 42 tétmérkőzésen irányította a népligeti együttest, amellyel 25 győzelem mellett tíz döntetlen és hét vereség volt a mérlege. Az NB I-es bajnoki címet már fordulókkal korábban bebiztosította a zöld-fehér gárda, a Magyar Kupa-győzelem azonban nem jött össze.

Ugyan a szerda esti fináléban több mint 35 percet emberelőnyben futballozhatott, végül hosszabbítás után 2–0-ra kikapott a Pakstól.

Az FTC-t nem érte váratlanul a szakember döntése. A hétvégi derbin, amely egyben a bajnoki aranyérem-átadó ünnepség is, Leandro de Almeida ül a Fradi kispadján

– kommentálta szűkszavúan saját honlapján a zöld-fehér együttes Sztankovics távozását. 

A magyar rekordbajnok közleményéből annyi még kiderült: a szerb tréner teljes stábja elköszönt a IX. kerületiektől.

A Fradi a labdarúgó NB I 2023–2024-es szezonjának 33. – azaz záró- – fordulójában az ősi rivális Újpestet fogadja majd. Az összecsapás vasárnap este 20 óra 15 perckor kezdődik majd.

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Paksi FC – Ferencvárosi TC 2–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Puskás Aréna, 51 ezer néző. Vezette: Berke Balázs

PAKS: Szappanos – Vas G., Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Osváth, Vécsei B., Papp K., Windecker (Szabó B., 86., Mezei Sz., 120.) – Könyves N. (Balogh B. a szünetben, Haraszti Zs., 120.), Hahn (Böde, 72.). Vezetőedző: Bognár György
FERENCVÁROS: Varga Á. – Botka, Abena, I. Cissé, Civic (Ramírez, 91.) – Ben Romdhane (Kodro, 56.), Abu Fani, Maiga (Loncar, 59.) – Marquinhos (Zachariassen, 83.), Varga B. (ifj. Lisztes K., 83., Szevikjan, 100.), A. Traoré. Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gól: Papp K. (98.), Haraszti (122.)
Kiállítva: Vécsei (38.), illetve Abena (76. – második sárga lap után)

Rovatok