Index Vakbarát Hírportál

Phil Foden a Premier League-idény legjobb labdarúgója

2024. május 18., szombat 18:10

Phil Fodent, a Manchester City támadóját választották meg az angol labdarúgó Premier League mostani idénye legjobbjának – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A liga szombati bejelentése szerint a 23 éves futballista pályafutása eddigi legkiválóbb szezonját zárja, és nagy szerepe volt abban, hogy a címvédő Citynek elérhető közelségbe kerüljön újabb bajnoki címe.  

Foden ebben az idényben 34 bajnoki meccsen 17 gólt szerzett, és nyolc gólpasszt adott, csapata összes sorozatát tekintve pedig 25 gólnál és 11 gólpassznál jár.     

A PL utolsó fordulója előtt a manchesteri alakulat két ponttal vezet a londoni Arsenal előtt, és ha Pep Guardiola együttese ismét az élen végez, Foden lesz a valaha volt legfiatalabb játékos, aki hat Premier League-trófeát nyer.

A legjobbnak megválasztott futballista azon a nyolcfős listán szerepelt, amelyen többek között csapattársa, Erling Haaland vagy éppen a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool védője, Virgil van Dijk helyet kapott. City-játékos immár az ötödik egymást követő évben nyerte el a díjat, mivel Foden előtt Rúben Dias, Haaland és a kétszeres győztes Kevin De Bruyne is kiérdemelte már a legjobb PL-labdarúgónak járó elismerést.  

Foden a hónap elején a sportági szakírók szövetségénél, a Football Writers’ Associationnél is elnyerte az év játékosa díjat – jegyezte meg az MTI.

Rovatok