Index Vakbarát Hírportál

A félidőben 4–1-re vezetett, mégsem tudott nyerni a Real Madrid

2024. május 19., vasárnap 21:35

A bajnok Real Madrid 4–1-es vezetésről 4–4-es döntetlent játszott a Villarreal otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.

A Bajnokok Ligája-döntős, felforgatott kezdőcsapattal felálló fővárosiak a szünetben a török Arda Güler duplájának is köszönhetően 4–1-re vezettek, a hazaiak azonban a második félidő elején a nyolc perc alatt mesterhármast elérő, összesen négy gólt szerző norvég Alexander Sörloth találataival egyenlítettek.

A szezonban így már 23 gólnál járó skandináv támadó ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán a Gironában játszó, 21 gólos ukrán Artem Dovbiktól.

A dobogós csapatok közül a második Barcelona és a harmadik Girona is magabiztosan nyert a Rayo Vallecano, illetve a Valencia ellen, így – az Atlético Madrid vereségének is köszönhetően – mindkét együttes bebiztosította ezüst-, illetve bronzérmes pozícióját.

Eldőlt a nemzetközi kupainduló helyek sorsa is: a négy, BL-indulást érő pozíció megszerzőjére már korábban fény derült, s a kupagyőztes Athletic Bilbao ötödik helyét sem veszélyeztette senki.

Vasárnap a közvetlen rivális Real Betist legyőző Real Sociedad megszerezte a hatodik, szintén Európa-liga-indulást jelentő pozíciót, míg a sevillai zöld-fehérek hetedikek lesznek, és a következő idényben a Konferencia-ligában játszhatnak majd.

A 37. fordulóban az is eldőlt, hogy a Granada és az Almería mellett a Cádiz búcsúzik az élvonaltól, miután az andalúziai együttes odahaza nem bírt a Las Palmasszal, írja az MTI.

Labdarúgás

La Liga

37. forduló

Szombaton játszották:

Rovatok