Index Vakbarát Hírportál

A német futball egyik legígéretesebb ékkövét választották a Bundesliga legjobbjának

2024. május 20., hétfő 17:20

Florian Wirtz kapta a német labdarúgó-élvonal 2023–2024-es idényében a legjobb játékosnak járó díjat. A fiatal tehetség kulcsszerepet játszott a veretlenül bajnok Bayer Leverkusen menetelésében.

A 21 éves középpályást a szezon során három alkalommal, októberben, decemberben és februárban díjazták a hónap legjobbja címmel, a bajnokság végeztével pedig megkapta az év legjobbjának járó elismerést.

A német futball talán legnagyobb reménységeként számon tartott Wirtz komoly szerepet vállalt abban, hogy a Bayer Leverkusen veretlenül nyerte meg a bajnokságot – erre egyébként sosem volt példa korábban. A 21 éves középpályás 11 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a szezon során, minden sorozatot figyelembe véve pedig 18 gól és 20 gólpassz a mérlege.

A Leverkusen hétközben az Európa-liga fináléjában, majd jövő hétvégén a Német Kupa döntőjében lép pályára, így még az is elképzelhető, hogy Xabi Alonso csapata veretlenül teljesíti az idényt, és mindhárom elérhető trófeát megnyeri. Érdekesség, hogy a bajnokságban 36 góllal záró, végül bronzérmes Bayern München támadója, Harry Kane egyetlen elismerésben sem részesült.

Rovatok