Index Vakbarát Hírportál

Többször rálőttek a francia sztárcsapat labdarúgóira, a rendőrség nyomoz az ügyben

2024. május 20., hétfő 15:37

Az Olympique de Marseille labdarúgócsapatának három játékosa fegyveres rablótámadás áldozata lett a klub edzőközpontjának közvetlen közelében. A dél-franciaországi együttes játékosai nem szenvedtek személyi sérülést, viszont több lövedék eltalálta autóikat.

Az hagyján, hogy a francia sztárcsapat, az Olympique de Marseille a csalódást keltő nyolcadik helyen végzett a bajnoki tabellán, de több labdarúgójának is félelmetes pillanatokkal kellett szembe néznie, amikor fegyveres rablók rontottak rájuk.

A támadás a dél-franciaországi csapat edzőközpontja előtt történt hajnali háromkor, az utolsó bajnoki mérkőzést követően. Helyi beszámolók szerint a Marseille két kameruni, valamint elefántcsontparti játékosa, név szerint Jean Onana, Faris Moumbanga és Bamo Meité hazafelé tartottak, amikor rablótámadás áldozatai lettek.

Az edzőközpontot elhagyó labdarúgókat fegyveres rablók állították meg, akik el akarták rabolni a járműveket. A támadók többször rá is lőttek az autókra, a játékosoknak viszont sikerült épségben elmenekülniük. Beszámolók szerint a rablók az egyik autó vezetőülésének ajtaját találtak el kétszer, valamint egy lövedék a másik autó csomagtartójába fúródott.

A francia rendőrség már megerősítette a támadás tényét, nyomozást kezdeményezett az ügyben, valamint azt is közölték, hogy személyi sérülés nem történt.

Rovatok