Index Vakbarát Hírportál

Most már szinte biztos: megvan a Bayern München új vezetőedzője

2024. május 25., szombat 15:18

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kieső csapata, a Burnley vezetőedzője, Vincent Kompany megegyezett a Bayern Münchennel, így a belga lesz a bajor klub trénere a következő idénytől – számolt be egybehangzóan több angol és német lap is.

A német Sky Sports riportere, Florian Plettenberg szerint a szóbeli egyezség már korábban megszületett a klub és a szakember között, most azonban Kompany kivásárlási áráról is sikerült megállapodni: a hírek szerint 10–12 millió eurót fizet a Bayern München a kieső angol klubnak. Információk szerint Kompany szerződése három évre, 2027-ig szól majd.

A BBC információi szerint a belga segédje, Craig Bellamy nem követi őt Németországba, de Floribert Ngalula és Bram Geers új csapatának is tagja lesz.

A Bayernt már jó néhány edzőjelölt kikosarazta: a Leverkusent irányító Xabi Alonso, a jelenlegi német válogatottat irányító Julian Nagelsmann, az osztrák nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick, a Manchester United menedzsere, Erik ten Hag, valamint a Brightont irányító Roberto De Zerbi sem vállalta a vezetőedzői pozíciót, miután eldöntötték, hogy a gyenge idény miatt megválnak Thomas Tucheltől. De még itt sem értek véget a meglepetések, a német szakembert május közepén megkereste a vezetőség azzal a lehetőséggel, hogy mégis maradjon a csapat vezetőedzője, de nem vállalta el. 

A BBC arra is kitért, hogy a Bayern egy németül beszélő edzőt szeretett volna kinevezni, és Kompany ennek a kitételnek is eleget tesz, mivel játékos-pályafutása során két évig a Hamburgnál játszott.

A Manchester City játékosaként négyszeres Premier League-győztes Kompany 2020-ban lett az Anderlecht vezetőedzője, miután játékosmenedzserként tevékenykedett, majd a Turf Moorba költözött. A belga 2023-ban másodosztályú bajnoki címig vezette a Burnley-t, de a Clarets ebben a szezonban kiesett a Premier League-ből.

Rovatok