Index Vakbarát Hírportál

Újabb magyar kiszemeltje van a Liverpoolnak

2024. május 25., szombat 21:14

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting magyar–svéd származású csatára, Gyökeres Viktor iránt érdeklődik a Liverpool – olvasható a hits.com oldalán.

A sportlap arról számolt be, hogy a liverpooli képviselők az április 21-i 3–0-ra megnyert, Guimares elleni bajnoki mérkőzést a helyszínen tekintették meg, ahol leginkább a 25 éves Gyökeres Viktor teljesítményét figyelték – biztosan jó benyomást keltett a csatár, ugyanis két góllal járult hozzá a sikerhez. Az egész idényben nyújtott teljesítményét tekintve sem tűnik nagy meglepetésnek az érdeklődés, ugyanis 48 tétmérkőzésen 43 gólt jegyzett, és 15 asszisztot osztott ki csapattársainak.

Néhány héttel ezelőtt, a Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája elődöntőjében elszenvedett veresége után arról is cikkeztek már a lapok, hogy a francia bajnok is figyeli a magyar származású játékost, és akár 100 millió eurót is hajlandó érte adni jelenlegi klubjának, hogy nyáron  csatlakozzon  Luis Enrique alakulatához. Tekintettel arra, hogy a sztárja, Kylian Mbappé biztosan távozik a csapattól (és a hírek szerint a Real Madridban köthet ki), a megüresedett pozícióra már két kiszemeltjük is van: a 20-szoros svéd válogatott Gyökeres, illetve a Napoli nigériai játékosa,  Victor Osimhen. 

Gyökeres Viktor 2023 júliusában érkezett az angol másodosztályú Coventrytől Portugáliába, de úgy fest, hogy fantasztikus teljesítménye okán hamarosan ismét Angliában, de már az élvonalban találhatja magát. 

Rovatok