Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea Guardiola pártfogoltját nevezheti ki új menedzserének

2024. május 27., hétfő 19:36

A nemzetközi labdarúgás átigazolási híreit illetően bennfentes Fabrizio Romano értesülése szerint a Chelsea Enzo Marescát szeretné kinevezni új menedzserének, sőt már meg is egyezett az olasz szakemberrel.

A labdarúgóként a Juventusszal olasz bajnok és Szuperkupa-győztes, a Sevillával öt trófeát nyerő Maresca 2020-ban a Manchester City második csapatánál kezdte edzői karrierjét, majd a bajnoki cím után egy évvel később a Parma csapott le rá.

Gianluigi Buffonékkal nem szerepelt fényesen, így alig öt hónap után megköszönték neki a munkáját, 2022 nyarán pedig Pep Guardiola egyik asszisztenseként tért vissza a Manchester Cityhez.

Tavaly nyáron a másodosztályba csúszó Leicester City nevezte ki vezetőedzőjének, irányításával az együttes bajnokként jutott vissza a Premier League-be, Marescát pedig négyszer is megválasztották a hónap legjobb menedzserének a Championshipben.

A 44 éves olasz szakember Fabrizio Romano értesülése szerint már igent mondott a londoniak ajánlatára, csak az a kérdés, hogy kettő plusz egy, vagy egyből három évre ír alá a „kékeknél”.

A tréner a Chelsea-nél kívánja folytatni a pályafutását, a klub is vele képzeli el a jövőjét, úgyhogy már csak az a kérdés, mikor tud megállapodni az együttes a Leicester Cityvel a kivásárlási áráról. Tekintve, hogy a Chelsea milyen elképesztő összegeket költött el az átigazolási piacon, ezzel aligha lesz probléma. Romano szerint Marescát már a héten bemutathatják új klubjánál.

(Borítókép: Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Rovatok