Index Vakbarát Hírportál

Edzőt vált az Újpest labdarúgócsapata

2024. május 27., hétfő 16:04

Nem Mészöly Géza irányításával kezdi meg a felkészülést az Újpest labdarúgócsapata a 2024–2025-ös idényre, a lila-fehér klub honlapján szűkszavú közleményben jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a szakember június 30-án lejáró szerződését.

„Mészöly Géza szerződése június 30-án lejár. Ezúton is szeretnénk megköszönni neki mindazt, amit az Újpestért tett. Rettentő nehéz helyzetben, minden szempontból mélyponton vette át a csapatot, de amit vállalt – a bennmaradást –, azt teljesítette, ezért hálásak vagyunk neki. Örökké az Újpest család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat – mind a pályán és azon kívül is.”

Mészöly Géza február közepén foglalta el ismét az újpestiek kispadját, ahol korábban már kétszer (2004–2006 és 2010–2011 között) megfordult. Az 57 éves tréner 14 mérkőzésen irányította a lila-fehér együttest, amellyel a 10. helyen végzett a bajnokságban.

Csapata ebben az időszakban az OTP Bank Ligában 5 győzelmet aratott, 1 döntetlen mellett pedig 8 vereséget szenvedett, míg a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében hosszabbítás után kapott ki a későbbi győztes Pakstól.

Legutóbbi mérkőzését a bajnoki címét megvédő Ferencváros otthonában játszotta, a Groupama Arénában 2–0-ra kaptak ki az újpestiek, akiknél tavasszal tulajdonosváltás történt, és nyáron nagy átalakítások várhatóak. Kezdve mindjárt egy új vezetőedző szerződtetésével.

Rovatok