Index Vakbarát Hírportál

Lezárul a komédia: a Bayern délután bejelentheti új edzőjét

2024. május 29., szerda 12:45

Német sajtóhírek szerint megszületett az egyezség, s akár már szerda délután bejelentheti Vincent Kompany szerződtetését a Bayern München. Az előző idényben a Burnley kispadján ülő belga szakember Thomas Tuchel utódja lesz a bajoroknál – írja a Bild.

Hosszú edzőkeresés, már-már komédiába hajló tárgyalássorozatok és visszautasítások – állítólag Julian Nagelsmann, Hans-Dieter Flick, Ralf Rangnick, Oliver Glasner és Xabi Alonso is nemet mondott ilyen-olyan okokból a müncheni kispadra – után szerda délután bejelenthetik a Bayern München új vezetőedzőjét.

A személy már napok óta nyílt titok: a legutóbb az angol élvonalból kipottyanó Burnley kispadján ülő Vincent Kompany veszi át az irányítást a bajoroknál. A 38 esztendős tréner – aki korábban több mint egy évtizeden át volt a Manchester City futballistája, előtte pedig a Hamburger SV-ban (így Németországban) is megfordult – hároméves szerződést írhat alá.

Kompany 2019-ben hagyott fel az aktív játékkal, ebben a szezonban már az Anderlecht játékosedzője volt, később még két idényen át irányította a lila-fehéreket. 2022 nyarán vette át a Burnley irányítását, amelyet előbb pontrekorddal feljuttatott az angol másodosztályból az élvonalba, majd a 2023–2024-es Premier League-kiírásban ki is esett vele onnan.

A búcsú ellenére komoly elismertségre tett szert a belga, aki a szakma csínját-bínját Josep Guardiolától leshette el anno a Manchester Cityben, és az angol fociidényben akkor is ragaszkodott a katalán szakembert idéző alapelvekhez labdakihozatalban és pozíciós játékban egyaránt, amikor szorult a hurok, és a klasszikusabb angol, verekedős, ívelgetős játék esetleg célravezetőbb lehetett volna a Burnley keretével.

Rovatok