Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő húzásra készül edzőfronton a Chelsea

2024. május 29., szerda 11:32

Angol sajtóhírek szerint közel a megállapodás a Chelsea és a klub által kiszemelt új menedzser, Enzo Maresca között. A korábban a Manchester City akadémiáján, majd az első csapatnál Pep Guardiola stábjában is megfordult olasz szakember irányába ráadásul óriási a bizalom: 2029-ig szóló, további egy évre meghosszabbítható kontraktust írhat alá a Stamford Bridge-en.

A Leicester Cityvel angol másodosztályú bajnoki címet nyert Enzo Maresca lesz minden valószínűség szerint a Chelsea új vezetőedzője – jelentették brit újságok. Az egyelőre nem tiszta, hogy a szakember az angol tradícióknak megfelelően a menedzseri titulust is megkapja-e, vagy a jóval szűkebb hatáskort jelentő vezetőedzői poszt lesz pusztán az övé.

Az azonban elképesztő, mekkora a bizalom az irányába: ahogyan arról korábban az olasz transzferguru, Fabrizio Romanois írt, állítólag öt plusz egy éves szerződést kap Londonban. Mindez annyiból meglepő, hogy a Chelsea-nél az utóbbi időben kevés edző húzott ki egy szezonnál többet, nemhogy rögvest ötöt!

Maresca játékosként a Juventusszal és a Sevillával érte el a legnagyobb sikereit, a profi labdarúgástól 2017-ben, a Hellas Verona színeiben vonult vissza. Még ebben az évben lehetőséget kapott az Ascoli szakmai stábjában, majd a Sevillánál folytatta edzői pályafutását. Megfordult a West Ham Unitednél, 2020-tól pedig a Manchester City akadémiáján dolgozott. A 2022–2023-as szezonban Pep Guardiola segítője volt az angol bajnoki címet nyerő alakulat szakmai stábjában. Innen vitte el a Leicester City, mellyel rögvest az első önálló vezetőedzői évében feljutást ünnepelhetett az angol másodosztályból – emelte ki a Sky Sports.  

Rovatok