Index Vakbarát Hírportál

Bizonytalan a Fradi: a Gazpromról kérdezi szurkolóit

2024. május 30., csütörtök 13:40

Több témakörből álló hírlevelet küldött ki a Ferencvárosi TC a szurkolóinak, amelyben Dejan Sztankovics munkájáról, illetve a nyáron érkező két szponzor, az orosz Gapzrom illetve a kínai Huawei-ről is elmondhatták véleményeiket a kitöltők.

A Fradi minden hónapban közzétesz egy kérdőívet a klub szurkolói kártyával rendelkező, regisztrált rajongói számára, amelyben aktuális kérdéseket tesz fel. A legutóbbi, csütörtöki űrlapon helyet kapott a két új szponzor, a földgázkitermelő vállalatot, illetve az okos eszközöket gyártó céget érintő kérdések is – tudta meg az nso.hu.  

A kérdéssor eleje a nyári átigazolásokról szól, majd kitérnek arra, hogy Dejan Sztankovics munkájával mennyire voltak elégedettek, és mit gondolnak távozásáról. Arra is választ adhatnak a drukkerek, hogy milyen eredményeket várnak a csapattól a nemzetközi versenysorozatokban. A 18. kérdéstől pedig kitérnek a támogatói szerződésekre.

Ön elítélné-e a klubot, ha például az orosz Gazprom, olaj-és gázipari céggel kötne szponzori megállapodást?

Az Index is beszámolt arról áprilisban, hogy a Gazprom lehet nyártól a népligeti alakulat főszponzora, amely évi több milliárd forintot hozhatna a Fradi konyhájára.  Az orosz cég korábban a labdarúgó-Bajnokok Ligájának és az UEFA-nak is az egyik legnagyobb támógatója volt, egészen az ukrajnai háború kitöréséig, akkor ugyanis szerződést bontottak a Gazprommal. 

A cég érkezését a Külügyminisztérium is kommentálta: „Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.”

Rovatok