Index Vakbarát Hírportál

Ilyen még nem történt Lionel Messivel és az Inter Miamival idén

2024. május 30., csütörtök 07:30

Az Inter Miami 2024-ben még nem kapott ki akkor, amikor Lionel Messi játszott, pláne nem, ha még gólt is lőtt. Egészen mostanáig. Mert szerda este a Chase Stadionban az Atlanta United 3–1-re felülmúlta a floridaiakat az MLS 17. fordulójában rendezett mérkőzésen, dacára annak, hogy Messi játszott, sőt még be is talált. Ennek ellenére a Miami továbbra is vezeti a tabellát.

A teljes barcelonai légió – Jordi Alba, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suárez – pályára lépett szerda este a Chase Stadionban, amikor az Inter Miami az Atlanta United labdarúgócsapatát fogadta az MLS 17. fordulójában. Szóval semmi sem engedett arra következtetni, hogy megszakad a sorozat. Mármint az, hogy a Miami nem kapott ki 2024-ben, amikor Messi is ott volt a pályán. Pláne, hogy az aktuális ellenfél, az Atlanta United két hónapja nem nyert már az MLS-ben.

Meglehet, a hazaiak nem érezték a veszélyt. Még akkor sem, amikor a 43. percben Saba Lobzhanidze megszerezte a vezetést a vendégeknek:

Mi tagadás, hatalmas gólt volt.

Aztán amikor az 58. percben ballal is tekert egy remekbe szabott gólt a georgiai center a jobb alsó sarokba, akkor már égett a ház:

Lobzhanidze duplán georgiai, mert egyrészt grúz, másrészt Atlanta Georgia államban van.

Rákapcsolt a Miami, és a 61. percben Busquets átadásából Messi lapos bombát küldött 22 méterről a bal alsóba. Hasonlított a gól arra, amelyet Mexikónak lőtt a katari világbajnokságon:

Ez volt az argentin tizenegyedik gólja a most folyó bajnokságban, ezzel utolérte Suárezt a házi góllövőlistán.

Ám a 72. percben Jamal Thiare beállította a 3–1-es végeredményt.

A Miami szerencséje, hogy a Cincinnati is kikapott, így a floridai gárda megőrizte egypontos előnyét az MLS keleti főcsoportja élén.

Rovatok