Index Vakbarát Hírportál

Három héttel a Copa előtt mondta le a válogatottságot az uruguayi legenda

2024. május 31., péntek 13:12

Röviddel a labdarúgó Copa América rajtja előtt lemondta a válogatottságot Edinson Cavani, az uruguayiak klasszis támadója – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A 37 éves játékos helyi idő szerint csütörtökön azt írta közösségi oldalán, hogy örökké hálás lesz, amiért viselhette a nemzeti csapat mezét és küzdhetett azért, amit a legjobban szeret, a hazájáért, de úgy döntött, most félreáll.

Az uruguayi szövetség megköszönte Cavaninak, hogy hosszú éveken keresztül szolgálta a válogatottat.

Edison Cavani 136 mérkőzés, négy világbajnoki részvétel, egy Copa América-győzelem és 58 gól után bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól. Köszönünk mindent, legenda vagy!

– írták a közösségi oldalukon.

Cavani lépése abból a szempontból mindenképpen meglepetés, hogy Marcelo Bielsa behívta a június 20-án kezdődő dél-amerikai kontinensviadalra készülő keretébe, azaz alig három héttel a rajt előtt döntött a válogatottól való visszavonulás mellett. A futballista jelenleg az argentin Boca Juniors játékosa és nagyon jó szezont fut: eddigi 18 mérkőzésén 12-szer volt eredményes.

Korábban Cavani többek között az SSC Napoli, a Paris Saint-Germain és Manchester United labdarúgója volt – jegyezte meg az MTI

Rovatok