Index Vakbarát Hírportál

Mbappé bejelentette, Olaszországon belül melyik klub a célállomása

2024. május 31., péntek 07:35

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő (Ligue 1) Paris Saint-Germaintől hét év után távozik legnagyobb sztárja, a 25 éves Kylian Mbappé. A 77-szeres válogatott támadó minden valószínűség szerint a Real Madrid színeiben folytatja pályafutását, ám egyelőre hivatalos bejelentés nem történt, ezzel pedig megannyi pletykának biztosítanak még most is táptalajt a felek. Az egyik ilyen Mbappé korábbi nyilatkozatából szökkent szárba és az olasz labdarúgó-bajnokságról szól.

Kylian Mbappé május elején jelentette be, hogy a 2023–2024-es idény volt számára az utolsó a Paris Saint-Germain színeiben. A világsajtó azóta találgat, hol folytatja a lejáró szerződésű klasszis, aki a jelek szerint egyelőre élvezi a szabadságot. Több olyan újságnak és televíziónak is exkluzív interjút adott, melyek hosszabb ideje nem tudták megszólaltatni, ilyen például a Sky Sports Italia. Természetesen az olaszok sem tudták megállni, hogy a közeljövőjéről faggassák a világbajnokot. 

Gyerekként Milan-szurkoló voltam, és mindig is azt mondtam, ha egy nap Olaszországba igazolok, az AC Milan színeiben akarok játszani. Sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap, de annyi biztos, mindig is követtem az olasz bajnokságot – és a Milan minden mérkőzését

– mesélte a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes csapathoz való kötődéséről. 

Mbappé a minap a CNN-nek is adott egy exkluzív interjút. Ebben a spanyol rekordbajnokkal kapcsolatos pletykák (és az elveszített elődöntő) miatt adódott a kérdés, hogy szurkol-e majd valamelyik csapatnak a Real Madrid–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntőben, amire a francia így válaszolt:

Nem, én is csak a döntőt fogom nézni, mint ti. Ha szereted a focit, akkor minden meccset megnézel. Én minden meccset megnézek, amikor csak tudok. Franciaországban, Angliában, Spanyolországban, Németországban, Olaszországban. Minden bajnokságot. Így természetesen a Bajnokok Ligáját is megnézem.

Mbappé szerződésének bejelentése a szombati finálé után várható. Madridban – s nem Milánóban. 

Rovatok