Index Vakbarát Hírportál

Megszületett az évek óta várt döntés Újpesten: újraegyesült az utánpótlás

2024. május 31., péntek 08:55

Az egyesület csütörtöki döntése értelmében egyesül az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC labdarúgó-utánpótlása – számolt be a lila-fehér klubhonlap közleménye alapján a Magyar Távirati Iroda.

Az UTE közösségi oldala, illetve az ujpestfc.hu szerint az anyaegyesület keretein belül a labdarúgó-szakosztályt önálló jogi személlyé nyilvánítják, amelynek irányítását átadják a MOL Csoport által delegált elnökség részére.

Döntés született arról is, hogy a szakmai irányítást az UTE Labdarúgó Szakosztályt működtető szakmai csapatra bízzák, együttműködésben az Újpest FC szakembereivel.

Ezzel a döntéssel hosszú távra megoldódik a férfi és a női labdarúgás, valamint a futsal utánpótlásának helyzete is Újpesten 

– áll a közleményben.

Mint ismert, a MOL Csoport a közelmúltban megvásárolta az Újpest FC-t működtető gazdasági társaságot, ezzel a klub újra magyar tulajdonba került.

A helyi szakemberek korábban sokszor beszéltek arról, mennyire lehetetlen állapot volt, hogy újpesti gyerekek lila-fehér szerelésben egymás ellen küzdöttek ugyanabban a bajnokságban, a mérkőzések előtt ráadásul mindkét gárda az „Újpest!” csatakiáltással vágott neki a találkozónak. 

A lila-fehérek felnőttcsapata a labdarúgó NB I 2023–2024-es idényét a 10. helyen fejezte be. 

(MTI / Index)

Rovatok