Index Vakbarát Hírportál

A klub megerősítette: tárgyalnak José Mario Dos Santos Mourinho Felixszel az edzői pozícióról

2024. június 1., szombat 18:51

A sajtóhírekben már biztosra írt megállapodások ellenére a török Fenerbahce labdarúgóklub még mindig nem jelentette be José Mourinhót, mint a csapat új edzőjét, egy tömör közleményt azonban kiadtak arról szombaton, hogy zajlanak a tárgyalások a felek között.

„José Mario Dos Santos Mourinho Felix megkezdte a tárgyalásokat a Fenerbahcéval a vezetőedzői posztról” – közölte szombaton a török klubfutball egyik meghatározó szereplője.

Korábban az olasz sajtó már azt rebesgette, hogy megszületett az egyezség Mourinho és a klub között, és a portugál tréner veszi át nyártól a török bajnokságban 99 pontot szerezve is csak a második helyen zárt Fenerbahce irányítását.  

Mourinho olyan együttest vehet(ne) át, amely a Super Ligában három ponttal maradt le a bajnok és isztambuli rivális Galatasaray mögött.

Ha kinevezik, Mourinho a török Ismail Kartalt váltaná, aki mindössze egy vereséget szenvedett csapatával a bajnokságban, de a címvédésért folytatott versenyfutásban a hat döntetlen sokba került neki és a Fenernek is.

A Porto, a Chelsea, az Internazionale, a Real Madrid, a Manchester United, a Tottenham Hotspur és legutóbbi az AS Roma kispadján ülő Mourinho számára komoly szakmai kihívás lesz, hogy hozzásegítse a Fenerbahcét a bajnoki címhez, amelyet a 2013–2014-es szezonban ünnepelhetett legutóbb. Azóta meg kellett elégednie öt ezüstéremmel...

A 61 éves edző irányításával az AS Roma 2022-ben megszerezte első európai trófeáját, a harmadik számú kupasorozat, az Európa-konferencialiga döntőjét nyerte meg, a következő idényben pedig az Európa-liga budapesti fináléjába vezette a „farkasokat”. A Puskás Arénéban rendezett találkozón azonban büntetőpárbajban kikaptak a Sevillától.

Idén januárban viszont távoznia kellett az olasz csapattól, amely akkor éppen a 9. helyet foglalta el a Serie A tabelláján. Helyét Daniele De Rossi vette át, és a Roma végül a 6. helyen végzett, így kvalifikálta magát az Európa-ligába.

Rovatok