Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea bejelentette új edzőjét

2024. június 3., hétfő 17:57

A Leicester Cityt előosztályba visszajuttató Enzo Maresca lett az angol labdarúgó élvonalbeli-bajnokság (Premier League) 2023/2024-es idényének hatodik helyen záró csapata, a Chelsea vezetőedzője – olvasható a klub honlapján.

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, miszerint a 44 éves olasz szakember veszi át a „kékek” kispadját: öt évre kötelezi el magát a londoniaknál, egyéves plusz opciós lehetőséggel. 

„A Chelsea-hez, a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozni minden edző számára álom. Ezért is vagyok annyira izgatott ettől a lehetőségtől. Alig várom, hogy egy nagyon tehetséges játékosokkal és stábbal dolgozhassak együtt, hogy egy olyan csapatot fejlesszünk, amely folytatja a klub sikeres hagyományait, és büszkévé teszi a szurkolóinkat” – idézi a honlap az olasz trénert. 

Stábjában helyet kap Willy Caballero, továbbá Danny WalkerMichele De Bernardin, Marcos AlvarezJavi Molina és Roberto Vitiello is.

Maresca korábban dolgozott Josep Guardiola, a Manchester City katalán trénerének másodedzőjeként is, most pedig öt évre írt alá a londoni Kékekhez. Az argentin Mauricio Pochettino egy szezon után, május 21-én, közös megegyezéssel távozott a Chelsea vezetőedzői posztjáról. A londoni alakulat a következő szezonban a harmadik számú kupasorozatban, a Konferencia-ligában szerepel majd.

Maresca négy éve edzősködik, előbb a City tartalékegyüttesét irányította, majd a 2022/2023-as idényben Guardiola segítője volt a triplázó – bajnoki cím, FA Kupa, Bajnokok Ligája-győzelem – manchesteri klubnál. Ezután a másodosztályba esett Leicester City vezetését vette át, és megnyerte a bajnokságot a csapattal, amely így azonnal visszajutott az élvonalba.

Rovatok