Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé villámcsapásként érkezett Madridba, megőrülnek érte a spanyolok

2024. június 4., kedd 14:00

Villámcsapás, atombomba, új galaktikusok. Ilyen és ehhez hasonló címekkel minősíti a spanyol sportsajtó Kylian Mbappé Real Madridba igazolását.

A legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca élen jár a dicshimnuszokban, és úgy értékeli a francia világbajnok öt évre kötött szerződését a királyiak klubjával, hogy tökéletes játékos érkezik a tökéletes csapathoz a tökéletesség színpadán. Az újság szerint villámcsapással ért fel, hogy kevesebb mint 48 órával a Real Madrid 15. Bajnokok Ligája-győzelmének megszerzése után írta alá a megállapodást Florentino Pérez klubelnök a világbajnok szupersztárral.

Úton van a huszadik század legjobb csapata afelé, hogy a huszonegyedik századnak is a legjobb csapatává váljon

– írta a Marca, majd leszögezte: „Kylian Mbappé boldog ember. Életre szóló álmát valósította meg, hogy a Real Madridban játsszon, abban a klubban, amelyhez gyerekként vágyott, amikor Valdebebasba látogatott, és először magára öltötte az ikonikus fehér ruhát.”

A francia válogatottal 2018-ban vb-aranyérmes, négy évvel később ezüstérmes, 25 éves játékos leigazolását az El País sajátos hasonlattal érzékeltette: „Mbappé olyan, mint egy atombomba a hátizsákban.” Az újság egyszersmind emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt a támadó megszegte a szóbeli megállapodást, és akkor még Párizsban, a PSG-nél maradt.

Most végre Madridba szerződött. Olyan elsöprő, hihetetlen készségekkel rendelkezik, amelyekkel nem kérdés, hogy hova tartozik, hogy mennyire nagyszerű csatár

– írta a lap, amely szerint Cristiano Ronaldo 2018-as távozása után szükség volt megint egy hasonló sztárra, de ez növeli a Mbappéra nehezedő nyomást – figyelmeztetett az El País.

Az As szerint Florentino Pérez újabb galaktikus korszakot nyit Madridban Mbappé szerződtetésével. Míg korábban a Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo képviselte csapatot nevezték így, most a Mbappé, Vinicius, Bellingham trióval érdemelheti ki a hasonló jelzőt a királyi gárda.

Rovatok