Index Vakbarát Hírportál

A Man. City sztárja két év alatt keresne annyit a szaúdiaknál, mint máshol 15 év alatt

2024. június 5., szerda 17:28

A Manchester City labdarúgócsapatának klasszisa, Kevin De Bruyne nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Szaúd-Arábia igazoljon szerződése lejárta után. A belga középpályást még egy évig köti kontraktusa az angol klubhoz, a jövőt illetően pedig még nem határozott.

A 32 éves középpályás idén bajnoki címet ünnepelhetett a Manchester Cityvel, a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában viszont nem ért a csúcsra. De Bruyne most egy belga lapnak adott interjút, amelyben elmondta, bizonytalan a jövőt illetően. Sajtóértesülések szerint az Egyesült Államokból és Szaúd-Arábiából érdeklődnek a klasszis iránt, utóbbi országban pedig keresete elérhetne az évi 70 millió eurót. 

Természetesen nem zárom ki Szaúd-Arábiát. Az én koromban mindenre nyitottnak kell lenned. Olyan összegekről beszélünk, amik hihetetlenek. Néha ezen is el kell gondolkodni. Ott két év alatt hihetetlenül sok pénzt lehet keresni, annyit, amennyiért máshol tizenöt évet kellett volna futballoznom

– mondta az interjúban De Bruyne, akinek 2025-ig van élő szerződése a Manchester Cityvel, amennyiben pedig nem hosszabbítanák meg a kontraktust, úgy ingyen távozhatna a szigetországból.

A középpályás elmondta, felesége, Míchel számára ideális lenne egy távoli kaland, és családon belül is egyre többet beszélgetnek a jövőről. A kisfia például arról szokta kérdezgetni, hogy meddig játszik még a Cityben. 

A Manchester Cityre egyébként jellemző, hogy nem szokta megakadályozni idősebb, 30 év feletti futballistái esetleges távozási szándékát, így abban az esetben, ha De Bruyne lezárná manchesteri karrierjét jövő nyáron, nem állná útját a klub. 

Rovatok