Index Vakbarát Hírportál

Mbappé kihagyta a szombati edzést, kérdéses játéka

2024. június 9., vasárnap 14:02

Hátfájdalom miatt kihagyta a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő francia válogatott szombati edzését Kylian Mbappé, a Real Madrid új igazolása. A nagytornán való részvétele nincs veszélyben, viszont a Kanada elleni vasárnapi, utolsó felkészülési mérkőzés keretéből nagy valószínűséggel kimarad.

A francia L'Équipe számolt be arról, hogy korábbi hírekkel ellentétben a 25 éves sztár nem izomsérülés, hanem hátfájdalom miatt maradt ki a tréningről. Didier Deschamps szövetségi kapitány viszont szeretné, ha játékosa a kontinenstorna első összecsapásán, az osztrákok ellen már pályára léphetne, így inkább a pihenést javasolta a ma esti, Kanada elleni mérkőzés helyett Mbappénak.

A támadó szerdán, a Luxemburg elleni 3–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen sérült meg, a találkozót végig játszotta, nem is akárhogyan – egy góllal és két assziszttal segítette csapatát. 

Franciaország az Eb D jelű csoportjában kapott helyet, először Ausztriával, majd Hollandiával és Lengyelországgal küzd meg.

A 25 fős francia keret:

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Rovatok