Index Vakbarát Hírportál

Afrikában tél lett a nyárból, és ezzel frontot nyitottak Angliával

2024. június 24., hétfő 16:40

Fél évvel későbbre, nyárról télre halasztották a 2025-ös labdarúgó-Afrika-kupát, amely döntés így jelentősen érinti a világ legerősebb bajnokságát, az angolt.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint az eredetileg a jövő év júniusára és júliusára tervezett tornát 2025. december 21. és 2026. január 18. között rendezik meg Marokkóban.

A módosítás okaként azt hozták fel, hogy így elkerülik az ütközést az Egyesült Államokban jövő év június 15-től július 13-ig tartó klubvilágbajnoksággal. Az új dátum azonban – hívta fel a figyelmet a portál – sok Premier League-klub érdekeit sérti.

Az angol pontvadászatban a karácsonyi-újévi időszak hagyományosan zsúfolt, a csapatok rövid időn belül több mérkőzést játszanak, így könnyen előfordulhat az a helyzet, hogy a szigetországi klubok nem engedik el afrikai sztárjaikat az Afrika-kupára. Ez pedig megváltoztatja az az erőviszonyokat, mint a színvonalat, a szurkolók torna utáni érdeklődését.

Marokkó 2030-ban társházigazdája lesz a sportági világbajnokságnak, az afrikai kontinensről egyedüliként, a dél-amerikai földrészről Argentína, Paraguay és Uruguay, míg Európából Portugália és Spanyolország vesz részt a rendezésben.

(Index/MTI)

Ajánlókép: Marokkóban a futball a mindennapi élet szerves része (Fotó: Sebnem Coskun/Anadolu via Getty Images)

Rovatok