Index Vakbarát Hírportál

A brazilok is „megérkeztek” a Copa Américára, Paraguay ellen gólokban és indulatokban sem volt hiány – videó

2024. június 29., szombat 12:07

A brazil labdarúgó-válogatott a kiábrándító első mérkőzését követően a folytatásban már a szebbik arcát mutatta az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, és a torna pénteki játéknapján, a D csoport második fordulójában Vinícius Junior vezérletével 4–1-re legyőzte Paraguayt. A Real Marid sztárja tartatatlan volt, duplája mellett cseleivel, de szokásos hepciáskodásával is kitűnt.

A kilencszeres bajnok brazilok a szünetben már 3–0-ra vezettek Las Vegasban, és végül helyrehozták a nyitóforduló fiaskóját, amikor csak 0–0-t játszottak Costa Ricával. Dorival Junior szövetségi kapitány együttesében – egy kihagyott 11-es után – a Real Madrid-sztár Vinícius Junior kétszer volt eredményes, ezen kívül Savinho és Paqueta is betalált. Utóbbi az elrontott büntető után a másodikat már belőtte.

Vinícius Junior kirobbanó formában teljesített, sokszor két védő számára is megoldhatatlan feladatot jelentett a szabályos szerelése vagy megállítsa. A taktikai faultokat pedig a sértett vette a tőle megszokott módon zokon, az egyik ilyen jellegű feltartást követően tipikus dél-amerikai közjáték vette kezdetét: ment a harsány odamondogatás, a tömegjelenetet pedig intenzív lökdösődéssel színezték meg a felek.

Ennek eredményekét a főkolompos Vinícius Junior sem úszta meg a sárga lapos figyelmeztetést, az ellenfél viszont Andres Cubas kiállítását követően létszámhátrányban is maradt a végjátékra.

A paraguayiak második vereségükkel már biztosan nem juthatnak tovább.

A csoport másik meccsén a 2001-ben győztes kolumbiaiak 3–0-ra legyőzték Costa Ricát, így bejutottak a negyeddöntőbe, és már 25 mérkőzés óta veretlenek. Ez volt sorozatban a tizedik sikerük, legutóbb 2022 februárjában, az argentinoktól kaptak ki.

(Index/MTI)

(Borítókép: Kevork Djansezian/Getty Images)

Rovatok