Index Vakbarát Hírportál

Lehullt a lepel: bemutatta új mezeit a Ferencváros labdarúgócsapata

2024. július 1., hétfő 14:18

Amint arról már korábban beszámoltunk, a labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros a 2024–2025-ös idénytől mezbeszállítót váltott. Július 1-jén a klub lerántotta a leplet a három új szerelésről.

A Fradi tájékoztatása szerint a Macron-mezeket úgy alkották meg, hogy a játékosok és a szurkolók által egyaránt érzett identitás- és összetartozás-érzést kifejezzék.

A hazai mez mintázatát a klasszikus függőleges zöld-fehér vonalak jellemzik. A gallért piros-fehér-zöld csíkok díszítik, a „Küzdeni mindig, feladni soha” mottó pedig megtalálható a nyak hátsó részén, valamint körbefut a gumírozott szegélyekkel rendelkező mez aljának belsejében is.

Az idegenbeli mez modern dizájnjának alapja fekete, felületét zöld, dinamizmust és erőt szimbolizáló mintázat díszíti, a gumírozott szegélyeken zöld-fekete háromszögmintázat fut végig, a „Küzdeni mindig, feladni soha” mottó pedig megtalálható a mez aljának belsejében.

Az aranyszínű mez teljes felületét a klub jeligéit jelképező dombornyomott három E betű (Erkölcs, Erő, Egyetértés) díszíti, gallérja elegáns kinézetet kölcsönöz, a gumírozott szegélyeken egy fekete csík található.

A kapusmezek is ugyanilyen tervezéssel és feliratozással készülnek. Négy színben (narancssárga, sárga, szürke és türkiz) viselhetik majd Dibusz Dénesék.

A felnőtt mezek 30 ezer forintba kerülnek, a gyerekeknek készült pedig 25 ezer. 

Rovatok