Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul a Liverpool 33 éves spanyol középpályása

2024. július 8., hétfő 13:08

Thiago Alcantara, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool spanyol középpályásának szerződése július elsején lejárt, új csapat helyett pedig a visszavonulást választotta.

„A Barcelona, a Bayern és a Liverpool korábbi középpályása az angol klubbal kötött szerződése lejárta után távozik a labdarúgásból. Thiago szenvedélye és szeretete a játék iránt töretlen, néhány hónap múlva új fejezet következik számára a labdarúgásban” – olvasható az olasz transzferguru, Fabrizio Romano bejegyzésében.

A Spanyolországban felnőtt, 33 éves brazil 2008-ban mutatkozott be a Barcelona felnőttegyüttesében, ahol 100 mérkőzésen 11 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. 2013-ban aztán Németországba, a Bayern Münchenhez szerződött, amellyel hét év alatt hét bajnoki címet, négy kupát, három Szuperkupát, illetve Bajnokok Ligáját is nyert. Négy évvel ezelőtt igazolt a Liverpoolhoz, néhány hete azonban biztossá vált, hogy nem hosszabbít a klubbal. 

Thiago 98 mérkőzésen lépett pályára a Poolban, a legutóbbi idényben derékproblémák miatt hiányzott, az Arsenal elleni, 3–1-re elveszített januári rangadón tért vissza, de néhány perc után ismét megsérült, és az idény hátralévő részére kidőlt.

A csapat korábbi német menedzsere, Jürgen Klopp úgy jellemezte őt, mint egy olyan tehetséget, aki a világ bármelyik csapatában szerepelhetne, és kiváltság volt számukra, hogy velük játszott.

Rovatok