Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen sima vereséget szenvedett, a Puskás Akadémia elbukta a győzelmet

2024. július 10., szerda 11:13

A Debrecen labdarúgócsapata sima vereséget szenvedett első felkészülési mérkőzésén, a Puskás Akadémia pedig az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet.

A DVSC kedden játszotta első mérkőzését az ausztriai edzőtáborban, az ellenfél a cseh élvonalbeli Slovan Liberec volt. A csehek az első percektől kezdve uralták a mérkőzést, majd a 29. percben kerültek előnybe Marek Icha révén.

A folytatásban sem változtak az erőviszonyok, a Debrecen végül gólképtelen maradt, a csehek pedig további három gólt szereztek, így a vége 0–4 lett.

Szintén első felkészülési mérkőzését játszotta a Puskás Akadémia, ellenfele az osztrák másodosztályú St. Pölten volt. Sokáig úgy nézett ki, behúzza a győzelmet a felcsúti csapat, a hajrában büntetőből egyenlítettek az osztrákok. A vége 1–1.

DVSC: Megyeri – Sztojkovics, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran, Manrique – Kocsis D., Dzsudzsák, Domingues – Bárány Csere: Pálfi (kapus), Szuhodovszki, Szécsi, Hornyák, Szenaga, Kohut, Polizsij. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gólszerző: Icha (29.), Frydek (50. – 11-esből), Dulay (64., 70.)

PUSKÁS AKADÉMIA: Markek (Pécsi, a szünetben) – Farkas B. (Maceiras, a szünetben), Golla (Pál B., a szünetben), Markgráf (Stronati, a szünetben), Ormonde-Ottewill (Vitályos, a szünetben) – Favorov (Plsek, a szünetben), Kocsis D. (Szolnoki, a szünetben), Nissilä (Vékony, a szünetben) – Komáromi (Bévárdi, a szünetben; Tiscsuk, 81.), Soisalo (Dusinszki, a szünetben; Mondovics, 78.) – Colley (Puljic, a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Favorov (31.), ill. Nutz (90. – 11-esből)

Rovatok