Index Vakbarát Hírportál

A walesi bajnok nagy lépést tett a Ferencváros felé

2024. július 10., szerda 07:48

A walesi bajnok TNS (The New Saints) nagy lépést tett kedd este a Ferencváros felé a labdarúgó-Bajnokok Ligájában, miután a selejtező első fordulójának első felvonásán házigazdaként 3–0-ra legyőzte a montenegrói Decsicset.

A walesi gárda (amelynek keretértékét a transfermarkt.de 2,81 millió euróra teszi) már a 4. percben megszerezte a vezetést, a 39. percben pedig háromgólos előnyben volt.

A hazaiaknál a 21 éves Brad Young duplázott. Az Aston Villában nevelkedett center korosztályos angol válogatott. Rajta kívül a 29 éves középső védő, Danny Davies volt még eredményes. A visszavágót egy hét múlva rendezik a Decsics (4,18 millió euró) otthonában.

A magyar bajnok Ferencváros (54,53 millió euró) a selejtező első körében erőnyerő, így nem lép pályára. A második forduló első felvonását július 23-án rendezik a Groupama Arénában, a visszavágót egy héttel később. A kettő között kezdődik majd el a magyar bajnokság, de a címvédő nélkül, miután a versenybizottság az első fordulóba kisorsolt DVSC–Ferencváros-mérkőzést – a házigazda debreceniek kezdeményezésére, a két klub közös kérelmének helyt adva – december 4-re tűzte ki. Bár a BL-csoportkör lebonyolítása megváltozott – 32 helyett idéntől 36 csapat szerepelhet a főtáblán, és ott már nem hat, hanem nyolc fordulót rendeznek –, annyiban változatlan maradt, hogy a selejtező továbbra is négykörös.

A nemzetközi kupaporondon további három magyar csapat érdekelt még a 2024–2025-ös szezonban a Ferencváros mellett: a Paks az Európa-ligában, a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC pedig a Konferencialigában.

Közülük a Paks már az első fordulóban pályára lép, ellenfele a román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara. Az első találkozót csütörtökön 19 órától a magyar csapat otthonában játsszák.

A Puskás Akadémia az ukrán Dnipro-1-gyel, a Fehérvár FC az azeri Szumgajittal találkozik a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában. A párharc első felvonására július 25-én, a visszavágóra augusztus elsején kerül sor, az első meccsen a magyar csapatok vendégként lépnek pályára.

Ajánlókép: A kétgólos Brad Young semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett a Decsics védelmének. (Fotó: Jan Kruger / Getty Images)

Rovatok